Μπαρτσελόνα – Γιουνάιτεντ: Μέσι… απόλαυση. “Υπέγραψε” τον “περίπατο” των Καταλανών


Η Μπαρτσελόνα νίκησε με χαρακτηριστική άνεση την Μάντσεστερ Γιουν.αιτεντ στο “Καμ Νου” (3-0) Γιουνάιτεντ και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League όπου θα περιμένει έναν εκ των Λίβερπουλ ή Πόρτο. Ο Μέσι έκανε… πλάκα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, σκοράροντας δύο φορές. Τραγικό λάθος από Ντε Χέα στο δεύτερο γκολ του Αργεντινού. Φανταστικό τέρμα από Κουτίνιο.

Ο Λιονέλ Μέσι, που έφτασε τα 24 γκολ στο Champions League σε 32 ματς κόντρα σε αγγλικές ομάδες και… έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση της Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός σκόραρε στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά από 6 χρόνια, οι Καταλανοί νίκησαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0 και πέρασαν στους “4” εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του Πόρτο – Λίβερπουλ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε επιθετικά στο ματς χάνοντας μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 1′. Ο Πογκμπά έβγαλε κάθετη στην πλάτη της άμυνας της Μπαρτσελόνα, ο ταχύτατος Ράσφορντ μπήκε στην περιοχή και τελείωσε τη φάση με το… μυτάκι, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ!

Η Μπαρτσελόνα όμως κατάφερε να… τελειώσει την πρόκριση μέχρι το 20λεπτο. Αφού είδαν τον διαιτητή στο 10′ να… μετανιώνει -μέσω VAR- και να παίρνει πίσω το πέναλτι που της έδωσε, σε μαρκάρισμα του Ράκιτιτς, οι Καταλανοί έφτασαν πολύ γρήγορα σε δύο γκολ με τον Μέσι.

Ο Αργεντινός έκλεψε την μπάλα από τον Γιανγκ, έσκασε την… ποδιά στον Φρεντ και στη συνέχεια βρήκε τον χώρο και με άψογο πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντε Χέα, κάνοντας το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μέσι είχε τη… βοήθεια του Ντε Χέα και έκανε το 2-0. Ο Κουτίνιο έκλεψε την μπάλα, ο Αργεντινός έπιασε το πλασέ με το δεξί έξω από την περιοχή, ο Ντε Χέα να έπεσε στην αριστερή του γωνία αλλά έκανε τραγικό υπολογισμό! Η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του και πήγε στα δίχτυα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απίστευτη γκέλα!

Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο του ματς μέχρι την ανάπαυλα και στο 45+1 έχασε απίστευτη ευκαιρία για τρίτο γκολ… και πάλι με τον Μέσι! Ο Αργεντινός έκανε… πλάκα στον Τζόουνς, έβγαλε τη μπάλα αριστερά στον Ράκιτιτς, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Σέρτζι Ρομπέρτο, που έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε ενστικτωδώς!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας… επιθετικός μονόλογος για την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Βαλβέρδε δεν απειλήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ όποτε ήθελε πλησίαζε τα καρέ του Ντε Χέα. Στο 61 ήρθε και το 3-0 για τους Καταλανούς. Ο Μέσι άλλαξε φανταστικά για τον Άλμπα, αυτός “έσπασε” με την μία στον Κουτίνιο, ο οποίος με ένα τρομερό πλασέ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Τζόουνς έκανε κακό διώξιμο με το κεφάλι, ο Μέσι επιχείρησε το ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα πέρασε περίπου δύο μέτρα από το δεξί δοκάρι της εστία του Ντε Χέα!

Το παιχνίδι κύλησε μέχρι τέλους έχοντας αυτή την εικόνα κι έτσι η Μπαρτσελόνα (έχοντας σαν “προίκα” τη νίκη στο “Ολντ Τράφορντ” με 1-0) έφτασε σε αυτή την εύκολη πρόκριση, με συνολικό σκορ 4-0.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ