Εκλογές 2019: Γιατί ο Τσίπρας τα… έβαλε με τον Καραμανλή


Η αναφορά του πρωθυπουργού στον Κώστα Καραμανλή με την φράση μάλιστα ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δραπέτευσε το φθινόπωρο του 2009 για να μην πιεί το πικρό ποτήρι ξάφνιασε πολλούς καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση για προνομιακές σχέσεις με την πλευρά Καραμανλή.

Πολλές φορές μάλιστα στις κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΚΙΝΑΛ είχαν κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι αφήνει εκτός των υπευθύνων της οικονομικής κρίσης τον Κώστα Καραμανλή ενώ τα χρόνια της διακυβέρνησης του έγιναν τα μεγαλύτερα λάθη.

Ερμήνευσαν μάλιστα και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου (στενού φίλου του Κώστα Καραμανλή) καθώς και της Κατερίνας Παπακώστα ως μια άτυπη συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Παρ όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στο τι θα κάνει εάν χάσει με μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές – όπως είχε γίνει και με τον Κώστα Καραμανλή – απάντησε: «Ξεχνάτε ότι ο Κώστας ο Καραμανλής, επέλεξε να επισπεύσει την εκλογική αναμέτρηση του φθινοπώρου το 2009 κατά δύο ολόκληρα χρόνια. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοιες περιστάσεις. Δεν ολοκλήρωσε την τετραετία ο Κώστας ο Καραμανλής. Επέλεξε τότε να δραπετεύσει από το «πικρό ποτήρι» το οποίο ερχόταν».

Τα γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την συγκεκριμένη στιγμή να σχολιάσει με αυτό τον τρόπο τις ενέργειες του Κώστα Καραμανλή έχει το ενδιαφέρον του. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει τη βασική πολιτική επιλογή του την συγκεκριμένη στιγμή που είναι η δημιουργία της Προοδευτικής Συμμαχίας. Θέλησε δηλαδή με αυτό τον τρόπο να στείλει μήνυμα προς όλες τις πλευρές που τον κατηγορούν και για κεντροδεξιά στραβοπατήματα ότι η επιλογή του πλέον είναι συγκεκριμένη και αφορά την κεντροαριστερά.

Ακόμα θέλησε να κλείσει αυτό το μέτωπο πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς αρκετά στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας έχουν αναφερθεί πολλές φορές επικριτικά στην περίοδο Καραμανλή επιρρίπτοντας στον πρώην αρχηγό της ΝΔ σοβαρές ευθύνες  για την χρεοκοπία της χώρας.

Λαμβάνοντας ακόμα υπόψη του ο πρωθυπουργός ότι τη συγκεκριμένη στιγμή η συσπείρωση της ΝΔ θα φτάσει στα υψηλότερα ποσοστά της  -καθώς αυτές οι εκλογές θα είναι εκλογές απόλυτης πόλωσης – προχώρησε σε αυτή την δήλωση αντιλαμβανόμενος ότι τα οφέλη που θα έχει θα είναι περισσότερα από την ζημία που θα υποστεί την συγκεκριμένη στιγμή από αυτή την αναφορά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ