Εμπορικό τρίγωνο χωρίς αυτοκίνητα θέλει ο Μπακογιάννης


«Εδώ, στο εμπορικό τρίγωνο, όπου χτυπάει η καρδιά της αγοράς, θέλουμε κάτοικοι και επισκέπτες να μπορούν να κάνουν τον περίπατό τους χωρίς αυτοκίνητα. Κάθε γωνιά, κάθε δρόμος έχει τη δική του ιστορία. Είναι μία ακόμη πλευρά της Αθήνας που εκπέμπει Πολιτισμό, που έχει παρελθόν, δικαιούται να έχει το καλύτερο μέλλον και απευθύνεται σε όλους, στον μόνιμο κάτοικο και στον επισκέπτη», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης συνομιλώντας με την οργάνωση Friends of Trigono Athens (FOTA) – Φίλοι Τριγώνου Αθήνας στην οδό Αιόλου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι στο εμπορικό τρίγωνο πρέπει να μπορείς καθένας να συνδυάσει το περπάτημα με την ψυχαγωγία και την αναψυχή.

«Συνυπολογίζοντας τις ανάγκες φόρτωσης και εκφόρτωσης των εμπορευμάτων μπορούμε να αλλάξουμε τη σημερινή εικόνα του εμπορικού κέντρου»,  τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης συνομιλώντας στην οδό Αιόλου με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι πέραν των τεσσάρων σταθμών του ΜΕΤΡΟ (Ομόνοια, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι) και του ενός σταθμού του ΗΣΑΠ στο Θησείο, μπορεί να υπάρχει μέριμνα για τοπική συγκοινωνία ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση εντός του εμπορικού τριγώνου.

«Η αξιοποίηση των δύο δημοτικών χώρων στάθμευσης, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Βαρβάκειο, είναι προφανώς αυτονόητη και επιβεβλημένη», συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ενώ στη συζήτηση με τους κατοίκους τέθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν όπως αυτά της καθαριότητας, του φωτισμού, της παράνομης στάθμευσης και της ασφάλειας.

«Και βέβαια έχετε απολύτως δίκιο όταν μου λέτε πως όταν ο Δήμος αναλαμβάνει να κάνει κάποια έργα στην περιοχή, οφείλει να τα τελειώνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται καθώς επηρεάζεται η εμπορική κίνηση», υπογράμμισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ