Ελλάδα και Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για να πάνε την τεχνολογία ένα βήμα μπροστά.

Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με κοινό σημείο φυσικά την τεχνολογία.

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΕΠΚ) υπεγράφη σήμερα από τον πρόεδρο του ΙΤΕ καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον πρύτανη του ΕΠΚ καθηγητή Κώστα Γουλιάμο. Τα δύο Ιδρύματα θα συνεργαστούν σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με αξιοποίηση των υποδομών και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συμμετοχή σε ερευνητικές προτάσεις για την τεχνολογία , οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων όπως εργαστήρια, ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια, καθώς και την ανταλλαγή διδασκόντων, ερευνητών, επιστημονικών συνεργατών και φοιτητών, με στόχο τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του επιστημονικού τους έργου.Στο επίκεντρο η τεχνολογία

Στόχος της συνεργασίας είναι η προαγωγή του ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου των δύο Ιδρυμάτων, η ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών, καθώς επίσης η ενίσχυση της συμβολής τους στην ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης δήλωσε ότι «η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου πρόκειται να ενισχύσει τους δίαυλους επικοινωνίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας της Ελλάδας και της Κύπρου. Η συνεργασία αυτή, ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση κοινών δράσεων και παρέχει άφθονες ευκαιρίες για επιστημονική αλληλεπίδραση και καρποφόρες συνεργασίες μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων».

Ο Κώστας Γουλιάμος δήλωσε πως «το πρωτόκολλο συνιστά μια ιδιαίτερα ευτυχή αφετηρία συνεργασίας ανάμεσα σε δύο πρωτοποριακούς οργανισμούς – στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Και οι δύο οργανισμοί αποτελούν αποδεδειγμένα πυλώνες αριστείας και καινοτομίας με διεθνή και ευρωπαϊκή αναγνώριση. Μέσα από τη συμφωνία ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τις κοινωνίες μας, με πολλαπλασιαστική ισχύ όχι μόνο σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο αλλά και σε τομείς της οικονομίας της γνώσης και του πολιτισμού. Αναμφίβολα, με την εν λόγω συμφωνία συνεργασίας εκκολάπτουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα νέο επιστημονικό και παραγωγικό πρότυπο σε Ελλάδα και Κύπρο».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ