Παναγία των Παρισίων: Γκέλα του YouTube – Συνέδεσε την πυρκαγιά με την 11η Σεπτεμβρίου. Video

Το YouTube συνόδευσε, κατά λάθος, τις πρώτες εικόνες από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων με ενημερωτικό κείμενο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ…

Την ώρα που συνέρρεαν στο YouTube απευθείας εικόνες από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, αυτό το εμβληματικό μνημείο, το κείμενο που συνόδευε ορισμένα βίντεο παρέπεμπε σε καταχώριση της Εγκυκλοπαίδειας Britannica για τα χτυπήματα στη Νέα Υόρκη.

Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 3.000 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους στη Νέα Υόρκη από την κατάρρευση των δίδυμων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

“Η καταχώριση των ενημερωτικών κειμένων γίνεται με σύστημα αλγορίθμων και τα συστήματά μας μπορεί ορισμένες φορές να κάνουν λάθος”, εξήγησε στο AFP εκπρόσωπος του YouTube, που ανήκει στον αμερικανικό όμιλο Google. Η λάθος παραπομπή αποσύρθηκε στη συνέχεια.

“Λυπηθήκαμε βαθύτατα για την πυρκαγιά στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση, το YouTube μεταδίδει από πέρυσι συνδέσμους που επιτρέπουν να εντάξει ο θεατής μια πληροφορία σε ένα πλαίσιο. Τους συνδέσμους αυτούς τους παραθέτει κάτω από βίντεο που περιέχουν πιθανόν αμφισβητούμενο περιεχόμενο.

Αυτό το σύστημα παραπομπών σε άλλες εξωτερικές πηγές αναφοράς, μεταξύ των οποίων η Wikipedia, τέθηκε σε εφαρμογή μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε το YouTube, το οποίο κατηγορήθηκε για έλλειψη επαγρύπνησης όσον αφορά την μετάδοση εσφαλμένου περιεχομένου.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ