Συναγερμός σε αμερικανικά σχολεία – Αναζητείται οπλισμένη γυναίκα που εξαπέλυσε απειλές

Συναγερμός έχει σημάνει συνολικά 20 αμερικανικά σχολεία με τις αρχές να ανακοινώνουν πως καταζητείται μια γυναίκα «οπλισμένη», η οποία εξαπέλυσε απειλές.

Πρόκειται για αμερικανικά σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή του Κολοράντο, μεταξύ των οποίων το Λύκειο Κολούμπαϊν, όπου το 1999 δύο μαθητές σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν με τις αρχές να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.

Το FBI και οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του πληθυσμού για τον εντοπισμό της νεαρής αυτής κοπέλας, η οποία εθεάθη την Δευτέρα το βράδυ στην πολιτεία του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ.

Η 18χρονη συνιστά μια «πιθανώς αξιόπιστη απειλή», «είναι οπλισμένη και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη», γράφει στο Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζέφερσον, κοντά στην πόλη του Ντένβερ.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές περίπου 20 σχολείων στον τομέα αυτόν περιορίστηκαν χθες στον χώρο του εκπαιδευτικού τους ιδρύματος, ανακοίνωσαν επίσης οι σχολικές αρχές.

«Όλοι οι μαθητές και τα σχολικά ιδρύματα είναι ασφαλή. Οι μαθητές θα σχολάσουν κανονικά», έγραψε το απόγευμα στο Twitter η Jeffco Public Schools, ανακοινώνοντας παράλληλα μια ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία της περιοχής.

Σύμφωνα το CNN που επικαλέστηκε θέση από το γραφείο του σερίφη, έχει αποκλειστεί η υπόθεση να έχει σχέση με το Λύκειο Κολούμπαϊν.

«Θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση με το Κολούμπαϊν, αλλά δεν ήταν μια απειλή που απευθυνόταν ευθέως στο Κόλουμπαϊν», σημείωσε η εκπρόσωπος Τζένι Φάλτον.

Στις 20 Απριλίου του 1999, είκοσι χρόνια πριν, δύο μαθητές του λυκείου αυτού του Κολοράντο σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν στην βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Η πολύνεκρη αυτή επίθεση σημάδεψε βαθιά την αμερικανική κοινωνία.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ