Ο Τραμπ θέλει να παρατείνει την κράτηση μεταναστών που ζητούν άσυλο

Τη κράτηση ορισμένων μεταναστών θέλει να παρατείνει ο Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που οι αντιδράσεις πληθαίνουν

Αμετακίνητος στις θέσεις του παραμένει ο Ντόλαντ Τραμπ, ο οποίος θέλει να παρατείνει την κράτηση των μεταναστών που διέσχισαν παράνομα τα σύνορα με το Μεξικό για να εισέλθουν στις ΗΠΑ έως ότου εξεταστεί το αίτημά τους για την χορήγηση ασύλου, μια διαδικασία η οποία μπορεί να χρειαστεί μήνες ή ακόμη και χρόνια. Την είδηση γράφουν οι New York Times και ήδη οι αντιδράσεις τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πολλές.

Η ACLU, η ισχυρή οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών, δεσμεύτηκε να προσφύγει κατά της απόφασης αυτής στη δικαιοσύνη.

«Το Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να κρατεί τους αιτούντες άσυλο εκτός μιας τακτικής εφαρμογής του νόμου», επικρίνει στο Twitter η ACLU.

Η συγκεκριμένη μάλιστα οργάνωση αναφέρεται σε μια περίπλοκη απόφαση, την οποία ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης την Τρίτη το βράδυ, η οποία στηρίζεται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Για την Τζούντι Ραμπίνοβιτς, ειδικό στα θέματα δικαιωμάτων των μεταναστών στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), η κυβέρνηση θέλει με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα» στους αιτούντες άσυλο, προειδοποιώντας τους ότι «θα τεθούν υπό κράτηση». «Είναι πραγματικά αισχρό», σημειώνει στις δηλώσεις της, τις οποίες επικαλείται η New York Times.

Μια πολιτική αυτού του είδους, η οποία θα τεθεί σε ισχύ σε τρεις μήνες, έχει στόχο να τιμηθεί η υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ να δώσει τέλος στην πρακτική «συλλαμβάνω και αφήνω ελεύθερο», την οποία έχει επικρίνει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όσοι ζητούν άσυλο και συλλαμβάνονται στο αμερικανικό έδαφος μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν για την εξέταση της υπόθεσής τους, μια διαδικασία η οποία μπορεί να χρειαστεί αρκετούς μήνες ή ακόμη αρκετά χρόνια, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Αν εφαρμοστεί μια τέτοια πολιτική, δεν θα μπορούν πλέον οι μετανάστες να αφήνονται ελεύθεροι με εγγύηση, σύμφωνα με την εφημερίδα, καθώς η διαδικασία αυτή δεν θα αφορά τους μετανάστες που θα καταθέτουν αίτημα για τη χορήγηση ασύλου στα νόμιμα σημεία εισόδου στα σύνορα.

Ο αγώνας κατά της παράτυπης μετανάστευσης αποτελεί για τον Τραμπ κεντρικό στόχο της πολιτικής του παρουσιάζοντας τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν έρθει από χώρες της κεντρικής Αμερικής τους τελευταίους μήνες ως απειλή για την εθνική ασφάλεια, ενώ κατηγορεί τακτικά τους Δημοκρατικούς για ανεκτικότητα.

Τις τελευταίες μέρες, απείλησε να μεταφέρει επίδοξους μετανάστες που συνελήφθησαν στα σύνορα σε «πόλεις καταφύγια», προκαλώντας την αντίδραση των πολιτικών του αντιπάλων.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ