Παναγία των Παρισίων: Ολονυκτία των παριζιάνων με προσευχές και ψαλμωδίες (vid)


Συγκλονισμένοι οι πιστοί συρρέουν στην πλατεία Saint Michel και προσεύχονται όλη τη νύχτα μπροστά από τον πληγωμένο ναό της Παναγίας των Παρισίων

Εκατοντάδες παριζιάνοι έχουν συγκεντρωθεί και απόψε έξω από την Παναγία των Παρισίων για να προσευχηθούν.

Τραγουδούν ύμνους και διαβάζουν ψαλμωδίες σε μία προσπάθεια να ανεβάσουν όπως λένε την ψυχολογία τους αλλά και για να εμψυχώσουν όλο το γαλλικό έθνος.

«Θέλουμε να κρατήσουμε τη φλόγα των κεριών αναμμένη μέσα στην καρδιά μας. Είναι κάτι παραπάνω από το πνευματικό μας σπίτι. Είναι η ιστορία μας. Είναι όλη η Γαλλία», είπε μία 85χρονη που μαζί με τα δύο της παιδιά και τις εγγονές της συμμετέχουν στην ολονυκτία. «Θα μείνουμε εδώ. Εισπράττουμε δύναμη και ενέργεια», είπε ένας 50χρονος που ταξίδεψε από τη Λιόν, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Από χθες βρίσκομαι εδώ. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί. Η σημερινή βραδιά έχει μία γαλήνη σε σχέση με τον χθεσινό εφιάλτη».

People praying in #Paris on day after #NotreDame fire.Prières à Saint-Michel.#Notre_dame_de_Paris https://t.co/28ejeVANlo

— Moctar KANE (@MoctarKane) April 16, 2019

Μόλις έπεσε ο ήλιος την Τρίτη 26 Απριλίου και 24 ώρες μετά το ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς, χιλιάδες Γάλλοι αλλά και τουρίστες πέρασαν από την πλατεία του Saint Michel κοντά στον παγκοσμίου φήμης καθεδρικό ναό, τραγουδώντας θρησκευτικά τραγούδια.

Πολλοί μένουν για ώρες γονατιστοί και προσεύχονται μπροστά από ένα λευκό ομοίωμα της Παναγίας ενώ κεριά είναι αναμμένα με φόντο τον επιβλητικό καθεδρικό ναό που μπορεί να είναι πληγωμένος αλλά παραμένει ένα επιβλητικό σύμβολο πίστης των χριστιανών.

Beaucoup de gens convergent vers Saint-Michel pour prier et chanter, #Paris, 16 04 2019, #PvMoctarKANE.

People converge for prayers and song after #Notre_dame_de_Paris fire. #notredameparis pic.twitter.com/kHxdF1s5H3

— Moctar KANE (@MoctarKane) April 16, 2019

 

Η πύλη της εκκλησίας κατέρρευσε μαζί με την στέγη του κτιρίου ενώ οι παριζιάνοι νιώθουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο που έδρασε το πυροσβεστικό Σώμα αλλά και όσοι με αυτοθυσία συμμετείχαν στην ανθρώπινη αλυσίδα για να σωθούν οι θησαυροί όπως το αγκάθινο στεφάνι.

Thousands hold vigil near Notre Dame Cathedral#NotreDame

Read more: https://t.co/hzaHNiFmStpic.twitter.com/MiGhgro7ni

— RT (@RT_com) April 16, 2019

Μέσα σε μία ημέρα συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 750 εκ. Ευρώ στο μεγάλο ταμείο για την αποκατάσταση των ζημιών ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως ίσως χρειαστούν και πέντε χρόνια μέχρι να επισκευαστεί το κτίριο με βάση τα αρχικά του αρχιτεκτονικά σχέδια

Πηγή: www.newsone.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ