Αν λατρεύεις το παγωτό στρατσιατέλα, αυτή η σπιτική εκδοχή θα σε ξετρελάνει! Με πλούσια γεύση βανίλιας και κομματάκια σοκολάτας που «σπάνε» σε κάθε κουταλιά, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για καλοκαιρινές λιχουδιές χωρίς παγωτομηχανή. Φτιάξ’ το μια φορά και θα γίνει η αγαπημένη σου!
Σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα – Χρόνος προετοιμασίας
- Προετοιμασία: 15 λεπτά
- Κατάψυξη: 6 ώρες τουλάχιστον
- Συνολικός χρόνος: 6 ώρες και 15 λεπτά
Υλικά
- 400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), καλά παγωμένη
- 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα υγείας
- 1 κουταλάκι της σούπας ηλιέλαιο (προαιρετικά, για να μη σκληραίνει πολύ η σοκολάτα)
Εκτέλεση
Χτύπημα κρέμας:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με μίξερ μέχρι να σχηματίσει απαλές κορυφές.
Προσθήκη υλικών:
Πρόσθεσε στο μπολ το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προετοιμασία σοκολάτας:
Λιώσε τη σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε μικρά χρονικά διαστήματα. Άφησέ τη να κρυώσει λίγο. Ρίξε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα ενώ το ανακατεύεις απαλά. Η σοκολάτα θα «σπάσει» και θα δημιουργήσει τα χαρακτηριστικά κομματάκια της στρατσιατέλας. Μετέφερε, στη συνέχεια, το μείγμα σε δοχείο που κλείνει καλά και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
Tips
- Για ακόμα πιο φίνα υφή, ανακάτεψε το παγωτό μετά από 2-3 ώρες στην κατάψυξη με ένα πιρούνι για να «σπάσεις» τυχόν κρυστάλλους.
- Αν θες πιο τραγανά κομμάτια σοκολάτας, αντί για λιωμένη σοκολάτα, πρόσθεσε ξυσμένη κουβερτούρα ή ψιλοκομμένη.
- Μπορείς να προσθέσεις και λίγες σταγόνες λικέρ για άρωμα (π.χ. λικέρ καφέ ή φουντούκι).

