Οι καραμελωμένες μπριζόλες με μέλι & μπαλσάμικο συνδιάζουν τη ζουμερή υφή της χοιρινής μπριζόλας με τη γλυκόξινη ένταση της καραμέλας από μέλι και ξύδι βαλσάμικο. Τέλεια για ένα ξεχωριστό κυριακάτικο τραπέζι ή για να εντυπωσιάσεις σε δείπνο φίλων.
Καραμελωμένες μπριζόλες με μέλι & μπαλσάμικο – Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 10 λεπτά
- Μαγείρεμα: 25 λεπτά
- Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 4 χοιρινές μπριζόλες (πάχους ~2εκ.)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μαρινάρισμα (προαιρετικό αλλά συνιστάται): Σε ένα μπολ αναμειγνύεις το μέλι, το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Αλείφεις τις μπριζόλες και αφήνεις για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Σοτάρισμα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ψήνεις τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Καραμέλωμα: Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τα υλικά της μαρινάδας (ή ξαναπροσθέτεις φρέσκια δόση). Αφήνεις το μείγμα να δέσει και να καραμελώσει, γυρίζοντας τις μπριζόλες για να καλυφθούν καλά.
Σερβίρισμα: Αφήνεις τις μπριζόλες να «ξεκουραστούν» 3-5 λεπτά πριν τις σερβίρεις. Συνοδεύεις με πουρέ πατάτας ή ψητά λαχανικά.
Tips
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μπριζόλες μοσχαρίσιες ή κοτόπουλο.
- Αν θες πιο έντονη γλυκύτητα, πρόσθεσε 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή.
- Μην παραψήσεις τις μπριζόλες – γίνονται σκληρές εύκολα!

