5 Δεκεμβρίου 2025

Μπιφτέκια με φέτα και ντομάτα – Ζουμερά και πλούσια σε γεύση θα τα λατρέψεις


Αν θέλεις να απογειώσεις το κλασικό μπιφτέκι, αυτή η συνταγή είναι για εσένα. Ζουμερά μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά, γεμισμένα με φέτα και ψιλοκομμένη ντομάτα, προσφέρουν την τέλεια ισορροπία αλμυρής και δροσερής γεύσης. Ιδανικά για ψήσιμο στο φούρνο ή στη σχάρα.

Μπιφτέκια με φέτα και ντομάτα – Χρόνος Προετοιμασίας

  • 15 λεπτά προετοιμασία
  • 25 λεπτά ψήσιμο
  • Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 φέτα ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά: μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Ετοιμασία κιμά: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά.

Προσθήκη φέτας και ντομάτας: Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και την ντομάτα και ζυμώνουμε ελαφρώς ώστε να ενσωματωθούν χωρίς να λιώσουν τελείως.

Πλάσιμο: Πλάθουμε 6-8 μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή σχάρα.

Ψήσιμο:

Φούρνος: Ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά, γυρνώντας τα στη μέση.

Σχάρα/γκριλ: Ψήνουμε 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρισμα: Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή σαλάτα εποχής.

Tips:

  • Για πιο αφράτα μπιφτέκια, αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το πλάσιμο.
  • Αν θέλεις πιο έντονη μεσογειακή γεύση, πρόσθεσε λίγη ψιλοκομμένη ελιά Καλαμών.
  • Αν τα ψήσεις στη σχάρα, άλειψε τα με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ