5 Δεκεμβρίου 2025

Ταρτάκια «κόλαση» με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρέσκες φράουλες


Αυτά τα ατομικά ταρτάκια είναι το απόλυτο γλυκό της άνοιξης και του καλοκαιριού. Τραγανή βουτυρένια βάση, απαλή και αρωματική κρέμα ζαχαροπλαστικής, και φρέσκες φράουλες από πάνω δημιουργούν έναν απολαυστικό συνδυασμό που εντυπωσιάζει σε κάθε περίσταση – από παιδικά πάρτι μέχρι επίσημα τραπέζια.

Ταρτάκια με φράουλες – Χρόνος προετοιμασίας

  • 30 λεπτά προετοιμασία
  •  20 λεπτά ψήσιμο
  • 1 ώρα ψύξη
  • Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά (για 6-8 ατομικά ταρτάκια)

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό
  • Μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 500 ml γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Για το στόλισμα:
  • 250 γρ. φράουλες φρέσκες, κομμένες στη μέση ή σε φέτες
  • Προαιρετικά: ζελέ ζαχαροπλαστικής ή μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο νερό για γυαλάδα

Εκτέλεση:

Ζύμη:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο-λίγο το νερό μέχρι να δέσει η ζύμη. Πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια για τις φόρμες. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένες φόρμες ταρτάκια, τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε, μετά ρίχνουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:
Γεμίζουμε τις ψημένες βάσεις με την κρέμα. Τοποθετούμε από πάνω φράουλες και, αν θέλουμε, αλείφουμε με λίγο ζελέ ή αραιωμένη μαρμελάδα για λάμψη. Ψύχουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Tips:

  • Αν δεν έχεις φόρμες για ταρτάκια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φορμάκια για μάφιν.
  • Η κρέμα μπορεί να αρωματιστεί και με ξύσμα λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα.
  • Μπορείς να φτιάξεις τις βάσεις από την προηγούμενη μέρα και να τις γεμίσεις την ημέρα που θα σερβίρεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ