Εθνική ντροπή! Αυτοί είναι οι «Έλληνες» ευρωβουλευτές που δεν ψήφισαν τη γενοκτονία των Ποντίων


«Μας πουλήσατε» – Ξεχειλίζει η οργή των Ποντίων – Πατριώτες του… γλυκού νερού που θέλουν να εκφράζουν και δήθεν ευαισθησία για τα εθνικά θέματα

Τελικά ο πατριωτισμός και οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται από τις πράξεις τους και η πατριδοκαπηλία και οι πατριώτες του… καναπέ και των τηλεοπτικών πάνελ ξεσκεπάζονται όταν είναι να κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Μόνο ντροπή λοιπόν και οργή για την απίστευτη υποκρισία μπορεί να νιώσει κανείς για τη στάση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, που δεν ψήφησαν την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αντίθετα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής τίμησαν την ιστορική αλήθεια και τον Ποντιακό Ελληνισμό ψηφίζοντας υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε μια συνεδρίαση όπου συμμετείχαν μόνο επτά από τους 27 συνολικά Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, όπως και οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι και ο Γκι Φερχόφστατ στάθηκαν στο πλευρό του Ερντογάν και καταψήφισαν την πρόταση του καθηγητή Νότη Μαριά να συζητηθεί και να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Προσέξτε: Και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο «εκλεκτός» προστάτης του Κυρ. Μητσοτάκη, ψήφισε ΚΑΤΑ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Όπως αναφέρει ο Νότης Μαριάς, υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός.

Η εξέλιξη αυτή εξόργισε ποντιακά σωματεία, με την Εύξεινο Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών να αναφέρει:

«Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, την ώρα μάλιστα που ένθεν κακείθεν έσκιζαν τα ιμάτιά τους στα ΜΜΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα θεώρησαν μάλλον ότι το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, (…) δεν πρέπει ή δεν μπορεί να είναι ακόμη ενταγμένο στην ατζέντα των πολιτικών και εθνικών υποχρεώσεών τους».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ