Πώς να διαπιστώσετε εάν το μωρό σας ακούει καλά


Για να μάθετε εάν το μωρό σας ακούει καλά, υπάρχουν αρκετές απλές δοκιμασίες ακοής που μπορείτε να εκτελέσετε. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε σε οποιαδήποτε ηλικία.

1. Μωρά ηλικίας κάτω των 3 μηνών

Για να ανιχνεύσετε αν το μωρό σας ακούει καλά, θα πρέπει να τοποθετήσετε και τα δύο χέρια πίσω από το κεφάλι του μικρού σας. Στη συνέχεια, το παιδί σας θα αντιδράσει σε οποιοδήποτε είδος ήχου με γρήγορο τράνταγμα του κεφαλιού ή ανοιγόκλεισμα των ματιών.

2. Μωρά ηλικίας 4 έως 6 μηνών

Το παιδί σας πρέπει να αρχίσει να κινεί το κεφάλι του προς την πηγή του ήχου για να το εντοπίσει. Αυτός ο διανοητικός μηχανισμός ονομάζεται «αντανακλαστικό προσανατολισμού» ή «αντανακλαστικό Preyer».

Για να εκτελέσετε αυτή τη δοκιμασία, μπορείτε να παίξετε μουσική ή απλά να πείτε το όνομα του μωρού σας για να δείτε αν κινεί το κεφάλι προς την κατεύθυνση σας. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι η ακοή και η ομιλία συνδέονται. Επομένως, γύρω στα 4 μηνών, τα μωρά είναι σε θέση να κάνουν ήχους.

3. Μωρά ηλικίας μεταξύ 6 και 10 μηνών

Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, τα μωρά αρχίζουν να εξοικειώνονται με τη γλώσσα . Στην πραγματικότητα, καταλαβαίνουν ήδη τις έννοιες πολλών από τις λέξεις που έχουν ακούσει τους προηγούμενους μήνες.

Αναγνωρίζουν τα ονόματά τους και σας κοιτάζουν όταν τα φωνάζετε. Αντιδρούν επίσης στις πρώτες λέξεις που γνωρίζουν, όπως η «μαμά» και «μπαμπάς».

4. Μωρά ηλικίας μεταξύ 10 και 18 μηνών

Οι πρώτες λέξεις του μωρού εμφανίζονται συνήθως κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Στην πραγματικότητα, τα μωρά μπορούν να καταλάβουν πολύ περισσότερο από ό, τι μπορούν να εκφράσουν. Για να μάθετε εάν το μωρό σας ακούει καλά, ρωτήστε το που είναι ένα αντικείμενο ή πείτε του να σας το δείξει.

Εάν το μωρό σας δεν αντιδρά ή δεν είστε σίγουροι για τα αποτελέσματα, μπορείτε να μιλήσετε με έναν γιατρό για μια δεύτερη γνώμη. Αυτό μπορεί να οφείλεται και σε προσωρινή απώλεια ακοής.

Ταυτόχρονα, ένα οικογενειακό ιστορικό απώλειας ακοής μπορεί επίσης να θέσει τα μωρά σε υψηλότερο κίνδυνο κώφωσης . Η επίσκεψη σε γιατρό είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση της ακοής του παιδιού σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ