Κύπρος: Στη φυλακή ο 33χρονος πρώην σύντροφος της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε φρεάτιο


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε σήμερα (17/4/2019) την οκταήμερη προσωποκράτηση 33χρονου από τη Ρουμανία, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος αναφορικά στην υπόθεση εντοπισμού του πτώματος γυναίκας στο μεταλλείο Μιτσερού.

Εναντίον του 33χρονου υπόπτου διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ της χρονικής περιόδου 5/5/2018 μέχρι τις 14/4/2019, όπως λέχθηκε στο δικαστήριο.

Με μπλε σχοινί δεμένο το πτώμα

Όπως κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης, Ιωάννης Γιωρκάτζης, το πτώμα εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού από δύο αλλοδαπά πρόσωπα και ήταν δεμένο με σχοινί χρώματος μπλε, ενώ ανέφερε ότι σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

Ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι τη σορό εντόπισαν δύο άτομα από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, τα οποία μετέβησαν στο μεταλλείο, με σκοπό να βιντεογραφήσουν πλάνα από το μέρος.

«Στο μέρος βρίσκονταν ακόμα 3 άτομα με τα οποία συνομίλησαν και τα οποία τους ανέφεραν ότι σε φρεάτιο είδαν κάτι το οποίο έμοιαζε με πτώμα και ήταν τυλιγμένο μερικώς με σεντόνι. Αφού μετέβησαν στο συγκεκριμένο φρεάτιο, στο οποίο υπήρχε νερό, δυο από τα πρόσωπα κατέβηκαν μέσα σε αυτό και είδαν από κοντά το πτώμα, που ήταν δεμένο με μπλε σχοινί, χρώματος μπλε, επιβεβαιώνοντας ότι επρόκειτο για ανθρώπινο», σημείωσε ο ανακριτής.

Αναγνωρίστηκαν τα χρυσά σκουλαρίκια της

Στο μεταξύ, ο ανακριτής της υπόθεσης είπε στο δικαστήριο ότι από τη σορό της θανούσης παραλείφθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροτομής δύο φωτογραφίες χρυσών σκουλαρικιών σε σχήμα καρδιάς, τα οποία κατόπιν αναγνωρίστηκαν από τη συγκάτοικο του θύματος, η οποία κατήγγειλε στις 05/05/2018 ως ελλείπουσα τη 39χρονη συγκάτοικο της Marry Rose Tiburcio Infante από τις Φιλιππίνες και την 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc.

Επίσης, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νεκροτομής εντοπίστηκε στη σορό μια οδοντοστοιχία από δύο τεχνητά δόντια στην πάνω σιαγόνα, πράγμα το οποίο ανέφερε και συγκάτοικος του θύματος σε κατάθεσή της.

Τι ανέφερε στις Αρχές η συγκάτοικος του θύματος

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, η συγκάτοικος της άτυχης γυναίκας στην κατάθεση της ανέφερε πως τις 04/05/2018 η 39χρονη έφθασε στη Λευκωσία, για να συναντήσει και να διαμείνει με ένα πρόσωπο, το οποίο διατηρούσε δεσμό και το οποίο γνώρισε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου είναι ”Ορέστης” και δεν αποκλείεται να πρόκειται για ψευδώνυμο.

Όπως ανέφερε στους ανακριτές έκτοτε δεν επέστρεψε στο σπίτι ούτε η ίδια, ούτε η κόρη της.

Σημειώνεται ότι η 6χρονη είναι κόρη του υπόπτου, με τον οποίον η 39χρονη συζούσε στο παρελθόν, αλλά χώρισαν λόγω του ότι ήταν αλκοολικός και είχαν συχνές προστριβές και φιλονικίες, για την επιμέλεια του παιδιού.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, το 2015 τον εγκατέλειψε οριστικά με την ανήλικη κόρη τους και έκτοτε δεν διατηρούσαν οποιεσδήποτε σχέσεις, μιας και το θύμα δεν επιθυμούσε να έχει επαφές μαζί του, ενώ σημειώθηκε ότι η τελευταία φορά που ύποπτος είδε την κόρη του ήταν τον Μάρτιο του 2017, όταν επισκέφθηκε την Κύπρο η μητέρα του.

Έρευνα στην οικία του υπόπτου

Από την έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του υπόπτου, εντοπίστηκε μπλε σχοινί, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένη η σορός της άτυχης, το οποίο παραλείφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις.

Επίσης, παραλείφθηκαν ως τεκμήρια το διαβατήριο της 6χρονης θυγατέρας του, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα και 3 κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τα οποία θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Αστυνομίας για εξετάσεις, ενώ αναμένεται να εκδοθούν διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, τα οποία αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά το αριθμό των καταθέσεων.

Σχετικά με το σχοινί που βρέθηκε στην κατοχή του υπόπτου, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι το βρήκε σε άγνωστη οικοδομή, πριν από τα Χριστούγεννα του 2018 και δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την τοποθεσία ανεύρεσης του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, ο 33χρονος χτύπησε την 39χρονη στο παρελθόν, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Δεν πήρε τίποτα μαζί της

Η 39χρονη την ημέρα της εξαφάνισης της δεν πήρε μαζί της τα προσωπικά της αντικείμενα, ούτε και το διαβατήριό της, πράγμα που υποδηλοί ότι οι ελλείπουσες δεν ταξίδεψαν στις Φιλιππίνες, αφού και το διαβατήριο της 6χρονης εντοπίστηκε από την αστυνομία στην οικία του 33χρονου πατέρα της.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, οι έρευνες θα συνεχιστούν σε 3 οχήματα και 2 οικίες προς αναζήτηση τεκμηρίων, που σχετίζονται με τα ενδύματα και υποδήματα του θύματος, το οποίο βρέθηκε γυμνό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου δεν έφερε ένσταση στο διάταγμα κράτησης του πελάτη του, ωστόσο, με δήλωση του στο δικαστήριο στάθηκε στο γεγονός ότι ο ύποπτος ήταν συνεργάσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάκρισης και ότι παρόλο που δεν παραδέχεται, θέλει να συνεχιστούν οι έρευνες, ώστε να αποδειχθεί η αθωότητά του.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Χρήστος Ρασπόπουλος, τόνισε ότι το βάρος βρίσκεται στην Αστυνομία για να καταδείξει ότι η κράτηση του υπόπτου είναι αναγκαία και ότι πράγματι διέπραξε τα αδικήματα.

Εξάλλου, ο ανακριτής της υπόθεσης είπε πως αναμένονται περαιτέρω εξετάσεις στη σκηνή, η οποία φρουρείται, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις στη σορό, η οποία επίσης συνεχίζει να φρουρείται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ενα κερί στην μνήμη της γυναίκας

Ομάδα ατόμων από τις Φιλιππίνες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο διοργανώνουν την Κυριακή 21 Απριλίου στις 4 το απόγευμα σε πάρκο της Λευκωσίας, αγρυπνία στη μνήμη της άτυχης Mary Rose η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο Μιτσερό το απόγευμα της Κυριακής, «ξεκλειδώνοντας» επί της ουσίας ένα αστυνομικό θρίλερ.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανάρτηση που έγινε στο Facebook στόχος της συνάντησης αυτής είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους αλλά και να πουν μια προσευχή για όλους τους Φιλιππινέζους που ήρθαν στην Κύπρο να δουλέψουν και αγνοούνται.

Καλούν τους ομοεθνείς τους που βρίσκονται στην Κύπρο να παρευρεθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ