Κρήτη: Απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ – Κήρυξε έκπτωτο Δήμαρχο

Νέα δεδομένα για Δήμο της ενδοχώρας δημιουργεί η… απομάκρυνση του Δημάρχου, που όμως είναι και πάλι υποψήφιος.

Σε αργία τέθηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cretalive.gr, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, και ήδη καθήκοντα Δημάρχου ασκεί, όπως προβλέπεται, ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η υπόθεση αφορά χρηματοδότηση έργου σε περιοχή του Δήμου, από Ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία ωστόσο, όπως έκριναν τα αρμόδια όργανα, «χάθηκαν» λόγω κακών χειρισμών και αστοχίας της Δημοτικής αρχής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί αυτόματα η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Δημάρχου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αποφάσισε την έκπτωση του Νίκου Σχοιναράκη από το Δημαρχιακό αξίωμα.

Ο Δήμαρχος, όπως είχε δικαίωμα, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης αυτής.

Ωστόσο πριν λίγες ημέρες, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί άμεσα η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο κ. Σχοιναράκης να αντικατασταθεί από τον πρώτο σε ψήφους σύμβουλό του.

Μια απόφαση που δημιουργεί νέα δεδομένα και μείζον ηθικό ζήτημα στο Δήμο Γόρτυνας, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές.

Σημειώνεται ότι με βάση το νέο νόμο που αφορά στους ΟΤΑ, Δήμαρχος που έχει εκπέσει της θέσης του δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος, ωστόσο ο νόμος αυτός τίθεται σε ισχύ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε ο κ. Σχοιναράκης μπορεί, με βάσει το γράμμα του νόμου να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου!

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ