Η μους με φράουλες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά του καλοκαιριού! Δροσερή, αρωματική και γεμάτη τη φρεσκάδα της φράουλας, αποτελεί ιδανική επιλογή για επιδόρπιο μετά από ένα ελαφρύ γεύμα ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Με λίγα υλικά και εύκολη παρασκευή, αυτή η συνταγή θα γίνει σίγουρα μία από τις αγαπημένες σας!
Μους με φράουλες – Χρόνος προετοιμασίας
- Προετοιμασία: 20 λεπτά
- Χρόνος ψύξης: 2 ώρες
- Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 20 λεπτά
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 300 γρ. φράουλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 2 φύλλα ζελατίνας ή 1 ½ κουτ. γλυκού σκόνη ζελατίνης
- 1 βανιλίνη (προαιρετικά)
- Λίγες φράουλες και φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
Μους με φράουλες – Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον πουρέ φράουλας
Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις πολτοποιούμε σε μπλέντερ ή μούλτι μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, μέχρι να έχουμε έναν λείο πολτό. Αν θέλουμε πιο φίνα υφή, τον περνάμε από σήτα.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη
Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Αν έχουμε σκόνη, τη διαλύουμε σε 2 κουταλιές κρύο νερό.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς τον πουρέ
Ζεσταίνουμε τον πολτό φράουλας ελαφρώς σε κατσαρολάκι (χωρίς να βράσει) και προσθέτουμε τη ζελατίνη στραγγισμένη (ή τη σκόνη διαλυμένη). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος
Σε καθαρό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανιλίνη μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή).
Ενώνουμε τα υλικά «με αγάπη»
Προσθέτουμε τον πολτό φράουλας στη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε και ψύχουμε
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Γαρνίρουμε και σερβίρουμε
Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και φύλλα δυόσμου.
Tips
- Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λικέρ φράουλας ή μαστίχα στο μείγμα.
- Η μους μπορεί να σερβιριστεί και μέσα σε βάση από μπισκότο για ένα πιο “γεμάτο” επιδόρπιο.
- Αν θέλετε πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα light, αν και η υφή ίσως είναι λιγότερο αφράτη.

