14 Αυγούστου 2022

Κεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα – Σοκάρει η αρχαιοφύλακας: «Με χτύπησε μία λάμψη»

Τέσσερις τραυματίες από τον κεραυνό που χτύπησε την Τετάρτη το απόγευμα στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη. Δύο τουρίστες και δύο αρχαιοφύλακες τα θύματα. Το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το κέντρο της Αθήνας συνοδεύονταν από εκατό κεραυνούς!

Ένας από τους κεραυνούς έπεσε περίπου στις 4.30 το απόγευμα κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων.

Πρόκειται για δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες, που χτυπήθηκαν από τον κεραυνό, και δύο τουρίστες που φέρουν ελαφρά τραύματα από σπασμένα τζάμια. Και τα 4 άτομα διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό. Οι δύο τουρίστες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα και πιθανότατα θα πάρουν εξιτήριο. Οι δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες φέρουν πολλά τραύματα και εκδορές από τα θραύσματα χωρίς ωστόσο να είναι σοβαρά.

Ωστόσο θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις με κεραυνούς και ηλεκτροπληξίες.

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έκλεισε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας «λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Σοκάρει η αρχαιοφύλακας που χτυπήθηκε από κεραυνό

Η μία εκ των δύο υπαλλήλων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, που χτυπήθηκε από τον κεραυνό μίλησε από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, στον Βαγγέλη Γκούμα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Ήμουν στα εκδοτήρια. Με χτύπησε μια λάμψη και με έριξε κάτω. Πώς βγήκα δεν ξέρω… Και δεν είναι ελαφρά τραύματα αυτά» περιέγραψε η 52χρονη, η οποία προσλήφθηκε με 8μηνη σύμβαση.

Η γυναίκα έχει τραύματα στα χέρια, στην πλάτη και σχεδόν σε όλο της το σώμα.

Η δεύτερη αρχαιοφύλακας, η 24χρονη που τραυματίστηκε, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι και οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζονται ως ασθενείς που χτυπήθηκαν από μεγάλη τάση ηλεκτρικού ρεύματος και για τις επόμενες 48 ώρες από την εισαγωγή τους δεν αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Εκατό κεραυνοί στην Αττική σε λίγες ώρες

Ο κεραυνός στην Ακρόπολη, που διέλυσε το αλεξικέραυνο προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα στα υψηλότερα σημεία, ήταν μόλις ένας από τους περίπου εκατό κεραυνούς που έπεσαν στην Αττική τις τελευταίες ώρες, όπως καταγράφηκαν από το σύστημα Zeus του Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

 

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ