Στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας η ηθική χρήση της AI και οι διεθνείς συγκρούσεις
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πάπα Λέοντα ΙΔ’, κατά την οποία εξέφρασε την υποστήριξή της στις προσπάθειες της Αγίας Έδρας για την ειρήνευση περιοχών που πλήττονται από ένοπλες συγκρούσεις.
«Η Ιταλία εκτιμά και στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Αγίας Έδρας για τον τερματισμό των συγκρούσεων και για την προώθηση της ειρήνης, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου τα όπλα έχουν αντικαταστήσει τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.
Συνεργασία για την ηθική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η πρωθυπουργός επεσήμανε τη βούληση της Ιταλίας να συνεργαστεί στενά με το Βατικανό στην κατεύθυνση της ηθικής διαχείρισης και ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Η Μελόνι υπογράμμισε ότι η πρόκληση αυτή αποτέλεσε βασικό θέμα της ιταλικής προεδρίας στην Ομάδα των Επτά (G7), ενώ προσέθεσε ότι το ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε από τον νέο ποντίφικα και στη συνάντησή του με το σώμα των καρδιναλίων στις 10 Μαΐου.