Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης – Μήνυμα για επενδύσεις χωρίς «γραφειοκρατικά εμπόδια»


Μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο. Το 2016, όταν ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ, το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στο εξωτερικό ως αρχηγός κόμματος ήταν αυτό στην Κύπρο, έχοντας σχεδόν παρόμοιο πρόγραμμα με το σημερινό.

Κάπως έτσι, θα κλείσει κατά κάποια έννοια ένας κύκλος, δεδομένου πως θα είναι – εκτός απροόπτου – το τελευταίο «εκτός τειχών» ταξίδι του κ. Μητσοτάκη πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Εκλογές 2019 – «Εντολή» Τσίπρα στους βουλευτές: «Οργώστε την επαρχία»

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα συμμετάσχει επίσης ως ομιλητής σε οικονομικό φόρουμ, θα συναντήσει Έλληνες φοιτητές και μέλη της ΝΔ που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο και θ’ απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος του ΔΗΣΥ με τίτλο «Όραμα Κύπρος 2030». Στο επίκεντρο των συναντήσεων, εξάλλου, εκτός ασφαλώς από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, θα βρεθούν τα ενεργειακά και η οικονομία.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε σαφή μηνύματα για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα και τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του ως κυβέρνηση. Αφορμή ήταν η επίσκεψή του στον ΟΛΠ, όπου είχε συνάντηση με τους επιτελείς της κινεζικής Cosco που έχει επενδύσει στον Πειραιά κι «απειλείται» τώρα από τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που φέρεται να επιθυμεί να βάλει προσκόμματα στην επέκταση της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στις δηλώσεις του, τα γραφειοκρατικά εμπόδια για επενδύσεις ανάλογες με αυτή της Cosco πρέπει ν’ αρθούν και να μη χρησιμοποιείται η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ως άλλοθι για την καθυστέρηση επενδύσεων. Έτσι, μίλησε για «ικανοποιητική ισορροπία» που πρέπει να εξευρεθεί ανάμεσα στην ανάγκη προστασίας του πολιτισμού της χώρας και της αναπτυξιακής δυναμικής της και τόνισε πως «οι κανόνες του παιχνιδιού δεν πρέπει ν’ αλλάξουν εκ των υστέρων», φωτογραφίζοντας ευκρινώς τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρει ακόμη και με «νυχτερινές» τροπολογίες τη νομοθεσία στα μέτρα της.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ