Εφορία: Έρχονται διαγραφές οφειλών – Δείτε ποιους αφορά


Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να γίνουν διαγραφές οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση προανήγγειλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μιλώντας σε ημερίδα ο Γιώργος Πιτσιλής, είπε ότι από το σύνολο των 104 δισ. ευρώ που είναι οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς τη φορολογική διοίκηση, μόλις τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ δεν είναι ανεπίδεκτα είσπραξης, δηλαδή είναι ουσιαστικά εισπράξιμα.

Τα υπόλοιπα 86 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» αφορούν οφειλές φορολογούμενων οι οποίοι είναι πτωχευμένοι ή ακόμη και νεκροί.

Ο κ. Πιτσιλής είπε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο για τις διαγραφές οφειλές προκειμένου να μην εμφανίζονται σε αυτές απαιτήσεις του Δημοσίου, οπως για παράδειγμα από την Πειραϊκή Πατραϊκή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι λύσεις που μπορούν να εξεταστούν προς αυτήν την κατεύθυνση περιλαμβάνουν τον περιορισμό της οφειλής στο ύψος της περιουσίας του οφειλέτη.

Για παράδειγμα αν η περιουσίας μιας επιχείρησης είναι 100.000 και οι οφειλές της ανέρχονται στις 500.00 ευρώ, τότε θα μπορούσε να γίνει μια διαγραφή της τάξεως των 400.000 ευρώ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ