Να μην αρθεί η ασυλία τους ζήτησαν Πολάκης και Καμμένος


Το νόμο περί ευθύνης υπουργών επικαλέστηκαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, όσο και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος όσον αφορά στο αίτημα για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας. Η άρση ασυλίας του κ. Πολάκη έχει ζητηθεί μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, για συκοφαντική δυσφήμιση με ανάρτηση του κ. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης είπε ότι η μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ένας φθηνός αντιπερισπασμός. «Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση γιατί του μίλησα άσχημα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξερχόμενος της Επιτροπής Δεοντολογίας και πρόσθεσε ότι τη δήλωση αυτή επανέλαβε και μέσα στην Επιτροπή.

Ο κ. Πολάκης είπε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του, καθώς η μήνυση αφορά την περίοδο άσκησης υπουργικών καθηκόντων και, άρα, πρέπει να κινηθεί διαδικασία συλλογής υπογραφών και συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, δηλαδή, να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος του νόμου περί ευθύνης υπουργών και όχι η διαδικασία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.Ο Πάνος Καμμένος με υπόμνημά του ζητεί επίσης να μην αρθεί η ασυλία του και αναφέρει μεταξύ άλλων πως ότι έγινε ήταν επί των καθηκόντων του ενόσω ήταν υπουργός και αν κρίνει η αντιπολίτευση να το φέρει στην Βουλή με την διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ