Αρακάς με μανέστρα στην κατσαρόλα

Αρακάς μαγειρεμένος με μα(ν)εστρία.

Υλικά
600 γρ. αρακάς φρέσκος (θα χρειαστεί να αγοράσουμε περίπου 1 – 1,2 κιλά αρακά στο λοβό του), καθαρισμένος, ή 600 γρ. κατεψυγμένος
250 γρ. κριθαράκι χονδρό
1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 6 – 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα
1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίχνουμε και τον αρακά με τα φρέσκα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε και το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε 400 ml νερό, την ντομάτα, το βασιλικό (ή το δυόσμο), το μισό άνηθο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και ο αρακάς και να «δέσει» η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Ενα δροσερό, τραγανό κρασί, π.χ. Sauvignon Blanc ή Μαλαγουζιά.

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here