Θολό το μέλλον του εργοστασίου της Opel στο Ellesmere της Βρετανίας


Έντονη ανησυχία εκφράζουν τα συνδικάτα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Opel / Vauxhall στο Ellesmere της Βρετανίας.
Οι εργαζόμενοι ανησυχούν μήπως χάσουν την παραγωγή των αριστεροτίμονων Astra, κάτι που θα σημάνει σημαντική μείωση της παραγωγής του εργοστασίου και κατ’ επέκταση και των θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, η PSA θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ποια εργοστάσια θα κατασκευάζουν στην Ευρώπη τη νέα γενιά Astra που αναμένεται μέσα στο 2021.

Να σημειώσουμε πως το Astra κατασκευάζεται προς το παρόν στο λιμάνι του Ellesmere, στη βορειοδυτική Αγγλία και στο Gliwice της Πολωνίας.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως το εργοστάσιο της Opel στο Ruesselsheim, κοντά στη Φρανκφούρτη, θα μπορούσε να είναι αυτό που θα επιλεγεί για να κατασκευάζει τα αριστεροτίμονα Astra της επόμενης γενιάς. Και αυτό διότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα χρειάζεται ένα ακόμη μοντέλο για να λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων του, μετά το τέλος της παραγωγής του Zafira Tourer αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την Handelsblatt η PSA εξετάζει δύο επιλογές.
Η πρώτη θέλει το 75% της παραγωγής του Astra να παραμείνει στο Ellesmere Port με το υπόλοιπο 25% να παράγεται στο Ruesselsheim, αντί για το Gliwice.

Η δεύτερη είναι το 75% της παραγωγής του Astra να μετακομίσει στο Ruesselsheim, με το Ellesmere να κρατά μόνο τις δεξιοτίμονες εκδόσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Νότια Αφρική.
Η δεύτερη αυτή επιλογή είναι πιθανότερη λόγω και του Brexit και των συναλλαγματικών επιπτώσεων από αυτό, αναφέρει η Handelsblatt. Αλλά η επιλογή εξαρτάται από τα γερμανικά συνδικάτα που συμφωνούν σε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας στο Ruesselsheim,στις οποίες αντιστέκεται η IG Metall.

Πηγή από το εργοστάσιο του Ellesmere τόνισε πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του Brexit, ενώ εκπρόσωπος της Vauxhall αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις εγκαταστάσεις μας εστιάζοντας στην παραγωγή κερδοφόρων μοντέλων».

Σε προγενέστερο χρόνο ο Carlos Tavares είχε δηλώσει πως ήταν ανοικτός στην κατασκευή δεξιοτίμονων μοντέλων της PSA στο Ellesmere για να αποφευχθούν τυχόν δασμοί μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ σε περίπτωση άτακτου Brexit.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το εργοστάσιο θα κερδίσει την παραγωγή δεξιοτίμονων Peugeot και Citroen της επόμενης γενιάς παράλληλα με το Astra.

Nα σημειώσουμε πως το Astra ήταν το δεύτερο μοντέλο της Opel / Vauxhall σε πωλήσεις στην Ευρώπη το περασμένο έτος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ