Μητσοτάκης: Ν’ ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύπρου με ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης


Από την Κύπρο όπου βρίσκεται για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε το παράδειγμα της Κύπρου και για το φορολογικό.

Να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα της Κύπρου και να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης βάζει στόχο για την οικονομική του πολιτική ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο και συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του, τόνισε ότι, εκτός από τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, το στοίχημα για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης, επισημαίνοντας μάλιστα πως «η δημοσιονομική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνει στις πλάτες της». Τόνισε, επίσης, ότι οι εκλογές θα φέρουν μια πολιτική αλλαγή που θ’ απελευθερώσει – όπως είπε – τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Πρόσθεσε πάντως ότι η Ελλάδα χρειάζεται ενότητα και δεν περισσεύει κανείς, οπότε «θ’ αφήσουμε πίσω μας τους διχασμούς που μας κράτησαν καθηλωμένους στο χθες».

«Είμαι εδώ για να χαιρετήσω την οικονομική επιτυχία της Κύπρου τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Κύπρος πέτυχε αυτό το οποίο δεν έχουμε πετύχει ακόμη στην Ελλάδα. Δηλαδή να μπορέσει να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά πετυχαίνοντας ταυτόχρονα πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξεως του 4%. Αυτός είναι ο στόχος της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνεται στις πλάτες της μεσαίας τάξης και δεν μπορεί να γίνεται με κύριο όχημα την υπερφορολόγηση της παραγωγικής οικονομίας. Είναι κάτι το οποίο το αποδείξατε εσείς στην πράξη. Καταφέρατε να εξυγιάνετε τα δημόσια οικονομικά χωρίς να αυξήσετε τους φόρους. Στηρίζοντας την υγιή επιχειρηματικότητα, απλοποιώντας το επιχειρηματικό περιβάλλον, προσελκύοντας επενδύσεις σε κλάδους όπου η Κύπρος είχε και έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουμε και εμείς την επόμενη μέρα στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Νεοφύτου υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας και δήλωσε ότι «στο πρόσωπό του βλέπουμε το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνισμού γενικότερα».

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι αύριο το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την παιδεία η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ