Μπράντλεϊ και Κούπερ: Τα δύο αρκουδάκια που υιοθέτησε ο “Αρκτούρος”


Δύο ορφανά αρκουδάκια που βρέθηκαν στην Οινόη Κοζάνης φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Τα δύο αρκουδάκια εντόπισε ιδιώτης κοντά σε στάνη και τα κράτησε για μία περίπου εβδομάδα πριν ειδοποιήσει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Το μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε από την ημέρα που βρέθηκαν τα αρκουδάκια έως την παράδοσή τους κατέστησε δυστυχώς ανέφικτη την προσπάθεια αναζήτησης της μητέρας τους, όπως γίνεται πάντοτε στις περιπτώσεις αυτές.

Έτσι, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης μετέφερε τα αρκουδάκια στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας όπου και θα μπουν στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης με σκοπό να απελευθερωθούν ξανά στην φύση την επόμενη χρονιά.

Ο Μπράντλεϊ και ο Κούπερ όπως ονομάστηκαν τα αρκουδάκια θα μεγαλώσουν μαζί για ένα χρόνο μακριά από άλλες αρκούδες και με την ελάχιστη ανθρώπινη παρουσία καθώς το πρωτόκολλο ανατροφής τους είναι ιδιαίτερα αυστηρό. Ο στόχος είναι να διδαχθούν από τους έμπειρους φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση όπως θα τους τα μάθαινε και η μητέρα τους.

Τα αρκουδάκια εξετάστηκαν ήδη από κτηνίατρο και παρόλο που βρέθηκαν ελαφρώς υποσιτισμένα στην αρχή, σήμερα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τους αρέσει πολύ το παιχνίδι και ιδιαίτερα να παλεύουν ο ένας με τον άλλον, με τον Μπράντλεϊ που είναι και ο πιο μεγαλόσωμος, να βγαίνει συνήθως νικητής.

Με την ευκαιρία του περιστατικού αυτού ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα ήθελε να υπενθυμίσει στους πολίτες που πιθανόν να βρουν κάποιο αρκουδάκι μόνο του σε δασική περιοχή ότι δεν είναι απαραίτητα ορφανό ή εγκαταλελειμένο αλλά η μητέρα του μπορεί να βρίσκεται κάπου κοντά. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το πλησιάσουν ή να το πιάσουν. Για το περιστατικό θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα το Δασαρχείο, την Αστυνομία ή τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και να παραμείνουν διαθέσιμοι για να υποδείξουν το σημείο που το εντόπισαν.

Παρόλο που τα αρκουδάκια θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση χάρη στο πρόγραμμα επανένταξης, η καλύτερη εξέλιξη θα ήταν να ζήσουν με την μητέρα τους.

Το πρόγραμμα Ανατροφής και Επανένταξης Ορφανών Αρκούδων υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που δημιουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ