Daddy time: Πώς το διάβασμα ενός βιβλίου στο παιδί κάνει τον μπαμπά καλύτερο γονέα


Είναι γεγονός πως κάθε γονιός, που ασχολείται περισσότερες ώρες και αφιερώνει ποιοτικό χρόνο στα παιδιά του, είναι “καταδικασμένος” να γίνει καλύτερος γονέας και να αναπτύξει πιο στενή σχέση με τα μικρά του! Δεν είναι, λοιπόν, άξιο απορίας που έρευνα αποδεικνύει πως οι μπαμπάδες που περνούν χρόνο διαβάζοντας με τα παιδιά τους στην προσχολική ηλικία γίνονται οι ίδιοι καλύτεροι γονείς, αλλά και τα παιδιά τους αναπτύσσουν καλύτερες συμπεριφορές και μεγαλύτερη ετοιμότητα για το σχολείο!

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην περιοδική έκδοση Journal of Clinical Child & Adolescent Psychology αξιολόγησε τις περιπτώσεις 126 μπαμπάδων με τα μικρά τους μέσω του προγράμματος “Οι μπαμπάδες βοηθούν την επιτυχία των παιδιών προσχολικής ηλικίας” (Fathers Supporting Success in Preschoolers). Στόχος του προγράμματος ήταν να ενθαρρύνει τους πατεράδες να μοιραστούν χρόνο διαβάζοντας βιβλία με τα παιδιά τους. Από τους μπαμπάδες που δήλωσαν συμμετοχή, οι ερευνητές επέλεξαν τυχαία τους 126 και οι υπόλοιποι τέθηκαν σε λίστα αναμονής. Μετά το τέλος του προγράμματος, οι μετρήσεις και αξιολογήσεις της ερευνητικής ομάδας έδειξε πως η συμπεριφορά των πατεράδων και των παιδιών, καθώς και οι γλωσσικές ικανότητες ττων παιδιών ήταν εντυπωσιακά βελτιωμένες σε σχέση με εκείνων που τέθηκαν σε λίστα αναμονής.

Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της ερευνητικής διαδικασίας, η πολύ απλή διαδικασία της ανάγνωσης ενός βιβλίου βοήθησε τους μπαμπάδες να είναι λιγότερο επικριτικοί, να επαινούν περισσότερο τα παιδιά τους και να γίνουν πιο τρυφεροί μαζί τους. Επιπλέον, τα παιδιά εμφάνισαν καλύτερες ικανότητες πειθαρχίας, καθώς και υγιέστερη ψυχολογική ανάπτυξη!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ