Συντάξεις: Άσχημα μαντάτα από το Συμβούλιο Επικρατείας για χιλιάδες ασφαλισμένους.


Απογοήτευση για χιλιάδες συνταξιούχους αναμένεται να σκορπίσει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με τις συντάξεις.

Συγκεκριμένα, δεν έγινε δεκτή από το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ, η αίτηση σωματείου συνταξιούχων, το οποίο διαμαρτυρόταν για την μη συμμόρφωση της Διοίκησης με προγενέστερες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις. Συντάξεις – Αναδρομικά: Ποιοι βγαίνουν έως και δυο χρόνια νωρίτερα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Τριμελούς Συμβουλίου η αίτηση του σωματείου συνταξιούχων απορρίφθηκε καθώς, αυτό δεν ήταν διάδικος στις δίκες επί των οποίων εκδόθηκαν οι αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ, ενώ ο νόμος ορίζει ότι την διαδικασία συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις αποφάσεις του ΣτE έχουν δικαίωμα να κινήσουν μόνο τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που υπήρξαν διάδικοι στις οικείες δίκες

Στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ όφειλαν να απολογηθούν ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠ (επικουρικό) έπειτα από προσφυγή του σωματείου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση», που εκπροσωπούσε συνταξιούχο του ΕΦΚΑ, που είχε δικαιωθεί με την 3037/2018 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 το Συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να διαπιστωθεί αν στην περίπτωση του εν λόγω συνταξιούχου υπήρξε συμμόρφωση ή μη με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του υπ’ αριθμ. 2287-2290/2015.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ