Ως επίτιμος δημότης Αμμοχώστου θα τιμηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε χθες (17/4/2019) με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου και Πρόεδρο της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου, Αλέξη Γαλανό, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Γαλανός χαρακτήρισε ως ικανοποιητική και χρήσιμη τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι συζήτησαν για «το Κυπριακό και ειδικότερα για το θέμα της Αμμοχώστου, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

Επιπλέον, ο κ. Γαλανός σημείωσε ότι ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε πρόσκληση που του απηύθυνε να επισκεφτεί σύντομα την Κύπρο και να τιμηθεί ως επίτιμος δημότης Αμμοχώστου.

Πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου πραγματοποίησε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας «Κύπρος 74».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας «Κύπρος 74», κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε «το προσφυγικό πρόβλημα της Κύπρου, καθώς και η στασιμότητα που υπάρχει στο Κυπριακό». Επιπλέον, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας «Κύπρος 74» Λοΐζος Λοΐζος προέταξαν ως κεντρικό ζήτημα την επιστροφή της Αμμοχώστου, τονίζοντας ότι «η επιστροφή της “αιχμάλωτης πόλης” δεν είναι μόνο μέρος της λύσης, αλλά προϋπόθεση της λύσης», ως το «το κυριότερο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο κοινοτήτων της Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ