Βρετανία: Ο υπ. Εσωτερικών ζητά σκληρή αστυνομική στάση απέναντι στους διαδηλωτές


Ο υπουργός Εσωτερικών, Σαζίντ Τζαβίντ, ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να «εφαρμόσουν πλήρως το νόμο» στους διαδηλωτές της οργάνωσης Extinction Rebellion (ΧR) που προκαλούν διαταραχή στο Λονδίνο στο πλαίσιο των διαμαρτυριών τους σε κεντρικά σημεία της πόλης για την κλιματική αλλαγή.

Σε μηνύματα που ανάρτησε στο twitter, ο υπουργός Εσωτερικών καταδίκασε τους διαδηλωτές που ξεπερνούν τα όρια του νόμου και ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να τηρήσουν σκληρή στάση σε όσους εμποδίζουν σε σημαντικό βαθμό τις ζωές των υπόλοιπων πολιτών, που προσπαθούν να μετακινηθούν στις δουλειές τους, ανάμεσα σε αυτούς και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. «Είμαι σαφής: Καταδικάζω πλήρως οποιονδήποτε διαδηλωτή που ξεπερνά τα όρια του νόμου. Δεν έχουν δικαίωμα να ταλαιπωρούν τα εκατομμύρια ανθρώπων που προσπαθούν να ζήσουν την καθημερινότητά τους. Η παράνομη συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή» έγραψε.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αύριο προγραμματίζεται διακοπή στο αεροδρόμιο Χίθροου, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των διαμαρτυριών τους, ενόψει του Πάσχα, με τις οποίες ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει επείγοντα μέτρα για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

Τις τελευταίες τέσσερις μέρες οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει κεντρικά σημεία του Λονδίνου, ενώ σύμφωνα με τον Σαζίντ Τζαβίντ, περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί χρησιμοποιούνται καθημερινά για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκαλούνται από τις διαδηλώσεις.

Νέα ανακοίνωση της Μητροπολιτικής αστυνομίας αναφέρει ότι οι μέχρι στιγμής συλλήψεις διαδηλωτών ανήλθαν στους 460 από τις διαμαρτυρίες στην γέφυρα Γουότερλου, στην πλατεία του κοινοβουλίου, στην Marble Arch και στην Oxford Circus.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ