Βουλή LIVE: Ψηφίζει η ολομέλεια για την άρση βουλευτικής ασυλίας Λοβέρδου – Σαλμά – Φωκά

Με τους Παύλο Πολάκη και Πάνο Καμμένο να έχουν κάνει χρήση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η ολομέλεια της Βουλής καλείται να ψηφίσει για την άρση της ασυλίας των Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν απαλλαγή στον Παύλο Πολάκη και τον Πάνο Καμμένο κάνοντας δεκτό το αίτημά τους να τεθούν υπό τις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στην επιτροπή δεοντολογίας όπου είχαν κληθεί να καταθέσουν μετά το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας όσο και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησαν να μετατραπεί η δικογραφία που τους αφορούσε από βουλευτική σε υπουργική.

Ο μεν Παύλος Πολάκης είχε μηνυθεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο δε, Πάνος Καμμένος από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, επίσης για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο κ. Πολάκης κατά την ακρόασή του, υποστήριξε, σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης, πως βρίσκεται σε πολιτική αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Έκανε δε, λόγο για φθηνό αντιπερισπασμό από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη.

«Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση γιατί του μίλησα άσχημα», ανέφερε στους δημοσιογράφους. Ο Πάνος Καμμένος δεν προσήλθε, καταθέτοντας υπόμνημα με το αίτημά του.

«Οι υποθέσεις μπαίνουν στο ψυγείο», έλεγαν βουλευτές της αντιπολίτευσης με αφορμή τις δύο αυτές περιπτώσεις. Μίλησαν για «αυτοεξευτελισμό» της επιτροπής και ότι οι κ.κ. Πολάκης και Καμμένος «κρύβονται πίσω από την ασυλία τους».

Σημείωναν δε, ότι «τα αδικήματα πρέπει να έχουν σχέση με τα υπουργικά καθήκοντα προκειμένου να ακολουθήσουν την πορεία που περιγράφει το άρθρο 86 του Συντάγματος».

Την ίδια ώρα, η επιτροπή δεοντολογίας εισηγήθηκε θετικά για τον Ανδρέα Λοβέρδο στην υπόθεση της Novartis. Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε πως δεν θα ακολουθήσει την προσβλητική τακτική των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κρύβονται πίσω από τα ακαταδίωκτο που τους προσφέρει το Σύνταγμα.

Την Παρασκευή η Ολομέλεια θα κληθεί να λάβει απόφαση υπέρ ή κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Μάριου Σαλμά (σ.σ. για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις μετά από μήνυση πολίτη) και του βουλευτή της ΝΔ Αριστείδη Φωκά για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ζήτημα «επιλογής δικογραφιών» έθεσε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από το ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας πως άλλες προωθούνται και άλλες τις κρατούνται στο συρτάρι.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ