Επίσημο: Η Αλβανία θα παραλάβει τρία ελικόπτερα UH-60 Blackhawk


Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Oltha Xhacka ανακοίνωσε ότι η Αλβανία θα παραλάβει τρία μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 Blackhawk. Στο συγκεκριμένο θέμα είχαμε αναφερθεί και πριν λίγες ημέρες όταν υπήρξαν οι πρώρες αναφορές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τα τρία UH-60 θα αποτελέσουν μέρος ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Αλβανία, ενώ το σχετικό συμβόλαιο για αυτά τα πλεονασματικά ελικόπτερα του αμερικανικού Στρατού θα υπογραφεί κατά την επικείμενη επίσκεψή της Αλβανίδας υπουργού στις ΗΠΑ.

Η αλβανική Αεροπορία αποτελεί σαφώς μία σκιά του παλιού εαυτού της επί Ψυχρού Πολέμου αφού εδώ και πολλά χρόνια δεν διαθέτει καθόλου μαχητικά αεροσκάφη και η δύναμή της περιστρέφεται γύρω από έναν ανάμεικτο στόλο ελικοπτέρων, μεταξύ των οποίων τέσσερα AS532 Cougar, δύο EC145, ένα μεταχειρισμένο A109, οκτώ Bo105 (δωρεά από τη Γερμανία), πέντε AB205 και επτά AB206 (δωρεά από την Ιταλία).

Άγνωστος αριθμός από αυτά είναι σε πτήσιμη κατάσταση. Πάντως το σύνολο του στόλου των ελικοπτέρων επιχειρούν από την αεροπορική βάση Farka κοντά στα Τίρανα.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης πάντως θα είναι ποιο ακριβώς θα είναι το κόστος των ελικοπτέρων και αν θα περιλαμβάνει εργασίες γενικής συντήρησης από την Sikorski.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ