Παρίσι: Αλλαγές στις ξεναγήσεις της πόλης λόγω της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων!


Η περίοδος του Καθολικού Πάσχα έχει ξεκινήσει στο Παρίσι και αρκετοί έχουν προγραμματίσει να κάνουν τις διακοπές του στην «Πόλη του Φωτός», θέλοντας να επισκεφτούν και τη διάσημη Παναγία των Παρισίων. Όμως το συμβάν με την πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων άλλαξε αρκετά τα δεδομένα!

Λόγω του τραγικού συμβάντος απαγορεύτηκε η είσοδος των τουριστών στο προαύλιο, τους πύργους και την κρύπτη του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο εμβληματικό μνημείο. Η αστυνομία διατηρεί μια ζώνη ασφαλείας γύρω από το ναό, όμως ο τουρισμός δεν φαίνεται να επηρεάζεται προς το παρόν.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Παρίσι με αφορμή το Πάσχα και θέλουν να βρεθούν σε λειτουργίες, μπορούν να κατευθυνθούν σε άλλους ναούς όπως η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς, η Βασιλική Σαιν-Ντενί ή του Αγίου Ευσταθίου και της Αγίας Τριάδας.

Τα προγράμματα κρουαζιέρας στον Σηκουάνα έχουν μεταβληθεί και δεν πραγματοποιούνται εξειδικευμένες γευμάτων, ενώ και οι ξεναγήσεις στην πόλη δεν περιλαμβάνουν την Παναγία των Παρισίων, όπως είναι αυτονόητο.

Το Τουριστικό Γραφείο του Παρισιού Atout France προσφέρει πληροφόρηση στους τουρίστες σε πολλά σημεία της πόλης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ