Ο σολομός είναι ένα από τα πιο υγιεινά και νόστιμα ψάρια, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η συνταγή αυτή είναι απλή, γρήγορη και ιδανική για καθημερινά γεύματα ή πιο επίσημες περιστάσεις. Με άρωμα λεμονιού και δεντρολίβανου, ο φούρνος αναδεικνύει τη γεύση του ψαριού με τον καλύτερο τρόπο.
Σολομός στον φούρνο: Χρόνος προετοιμασίας
Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά
Υλικά (για 2 άτομα)
-
2 φιλέτα σολομού (περίπου 150-200 γρ. το καθένα)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 λεμόνι (χυμός + φέτες)
-
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κ.γ. αποξηραμένο)
-
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Προαιρετικά: λίγη πάπρικα ή τσίλι για ένταση
Εκτέλεση
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (πάνω-κάτω αντίσταση ή αέρα).
-
Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
-
Τοποθέτησε τα φιλέτα σολομού σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή ελαφρώς λαδωμένο.
-
Περιχύνεις τα φιλέτα με το μείγμα και τοποθετείς πάνω τους μερικές φέτες λεμονιού.
-
Ψήνεις για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να είναι ζουμερό αλλά όχι στεγνό.
-
Σερβίρεις με ρύζι, πατάτες ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

