Το συγκεκριμένο κέικ συνδυάζει την γλυκιά γεύση της ώριμης μπανάνας με την πλούσια σοκολάτα, δημιουργώντας ένα απολαυστικό και υγρό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικό για πρωινό, απογευματινό σνακ ή συνοδευτικό του καφέ.
Κέικ μπανάνα – σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 15 λεπτά
-
Ψήσιμο: 50 λεπτά
-
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 5 λεπτά
Υλικά
-
3 ώριμες μπανάνες
-
2 αυγά
-
100 ml ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
-
150 γρ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
-
1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
-
1 πρέζα αλάτι
-
100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας
-
Προαιρετικά: καρύδια ή φουντούκια
Εκτέλεση
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C και βουτύρωσε ή στρώσε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ.
-
Λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν πουρές.
-
Πρόσθεσε τα αυγά, το λάδι (ή βούτυρο), τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, και ρίξ’ τα στο μείγμα. Ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα.
-
Ρίξε τα κομμάτια σοκολάτας (και τους ξηρούς καρπούς αν θέλεις) και ανακάτεψε ελαφρώς.
-
Μετάφερε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσεις στο κέντρο.
-
Άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρεις.

