Νέο χαστούκι δικαστηρίου στον Τραμπ για το μεταναστευτικό

Μια σημαντική δικαστική νίκη κατά της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά στο μεταναστευτικό κέρδισε η Καλιφόρνια.

Το δικαστήριο δικαίωσε την Καλιφόρνια στη διαμάχη που είχε με την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με το εφετείο να επιβεβαιώνει το καθεστώς της πολιτείας «καταφύγιο», κάτι που σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοί της δεν είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται με τις ομοσπονδιακές αρχές σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση.

Τρεις δικαστές εφετείου του Σαν Φρανσίσκο αποφάσισαν ομόφωνα ότι η νομοθεσία που περιορίζει τη συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας της Καλιφόρνιας και των ομοσπονδιακών αρχών είναι σύννομη.

Η συγκεκριμένη νομοθεσία αυτή «εμποδίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εφαρμόζει τη μεταναστευτική νομοθεσία», δήλωσε ο δικαστής Μίλαν Σμιθ, τονίζοντας «ωστόσο» ότι η Καλιφόρνια, έχει το δικαίωμα να την εφαρμόζει.

Η δέκατη τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ προβλέπει ότι όσες αρμοδιότητες δεν ανήκουν ξεκάθαρα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, είναι στη δικαιοδοσία των πολιτειών.

Να σημειωθεί πως δικαστήριο του Σακραμέντο είχε λάβει αντίστοιχη απόφαση τον Ιούλιο του 2018, όμως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ασκήσει έφεση.

Η πιο πολυπληθής και πιο πλούσια πολιτεία των ΗΠΑ, η Καλιφόρνια, προπύργιο των Δημοκρατικών με τους ισπανόφωνους να αποτελούν τη μεγαλύτερη δημογραφική ομάδα, έχει εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, κυρίως για θέματα μετανάστευσης και περιβάλλοντος.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ