5 Δεκεμβρίου 2025

Προφυλακίστηκε ο Ivan Greko για την υπόθεση απαγωγής του 24χρονου γιου επιχειρηματία


Οι 4 κατηγορούμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με 11 αδικήματα, τόσο σε βαθμό κακουργήματος όσο και πλημμελήματος, τα οποία αρνήθηκαν στο σύνολό τους

Μετά τις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του 24χρονου επιχειρηματία κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, μεταξύ αυτών και ο γνωστός τράπερ, Ivan Greko.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με 11 αδικήματα, τόσο σε βαθμό κακουργήματος όσο και πλημμελήματος, τα οποία αρνήθηκαν στο σύνολό τους. Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, που φέρεται να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, παραδέχτηκε μόνο την πρόκληση σωματικών βλαβών, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε οικονομική διαφορά με το φερόμενο θύμα, το οποίο όπως ισχυρίστηκε του όφειλε χρήματα.

Ανάλογη υπερασπιστική στάση κράτησε και ο γνωστός τράπερ, Ivan Greko ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει καν το φερόμενο θύμα και πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Το χρονικό της απαγωγής

Η απαγωγή συνέβη το πρωί της 6ης Μαΐου στον Υμηττό. Οι δράστες, τέσσερα άτομα εκ των οποίων ο ένας φέρεται να είναι δεξί χέρι της Greek Mafia, ακινητοποίησαν τον 24χρονο, τον χτύπησαν και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου τον ανάγκασαν να μπει σε όχημα με κατεύθυνση τη Σαρωνίδα. Εκεί, τον απείλησαν, του ζήτησαν λύτρα 25.000 ευρώ(ο πατέρας του 24χρονου κάνει λόγο για 50.000) και μια μοτοσυκλέτα, ενώ φέρεται να του προκάλεσαν σωματικές βλάβες με αιχμηρό αντικείμενο και να επιχείρησαν ακρωτηριασμό δακτύλων με κόφτη.

Μετά από πέντε ώρες και ενώ επέστρεφαν, ο 24χρονος βρήκε την ευκαιρία, βγήκε από το αυτοκίνητο και μπαίνοντας σε ένα κατάστημα κατάφερε να σωθεί.

Η τυχαία συνάντηση δράστη και θύματος πριν από την απαγωγή

Ο 24χρονος υποστηρίζει ότι πρόκειται για προσωπική κόντρα που «ξέσπασε» με ένα ερωτικό μήνυμα στη σύντροφό του από τον φερόμενο ως «εγκέφαλο», γνωστό ποινικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR. Όμως, οι δράστες δίνουν μία άλλη εκδοχή για την υπόθεση.

«Απάντησα στα μηνύματα που της είχε στείλει και του εξήγησα ότι έχει ήδη σύντροφο και να σταματήσει να την ενοχλεί. Όμως, εκείνος απάντησε στο μήνυμα με έντονο ύφος. Ρώτησα για τον συγκεκριμένο άνδρα και έμαθα ότι είναι επικίνδυνος», κατέθεσε το θύμα της απαγωγής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ