Νέα Δημοκρατία κατά Γαβρόγλου: «Πάρε πίσω τώρα το νομοσχέδιο για την Παιδεία»


Με έντονο τρόπο αντιδρά η Νέα Δημοκρατία στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία, ενώ εξαιρετικά πιθανή είναι η σύγκρουση αρχηγών στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να μιλήσει στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε, άλλωστε, τα μηνύματά του από την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο ως «τερατούργημα» και καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να το αποσύρει άμεσα. Σε συνέχεια των δηλώσεων Μητσοτάκη, συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.

Αφού χαρακτήρισε κι εκείνη το νομοσχέδιο ως «Αρμαγεδδώνα» για την παιδεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ιδεοληπτική στα συγκεκριμένα ζητήματα και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας πως η ΝΔ θα κάνει «ό,τι περνά από το χέρι της και θα παλέψει» γι’ αυτό.

Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Βουλή και οι βουλευτές κλήθηκαν να διαβάσουν σε λιγότερες από 24 ώρες 1.120 σελίδες και 226 άρθρα για να τα συζητήσουν, ενώ στην ακρόαση φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής δεν κλήθηκαν κρίσιμοι φορείς, όπως π.χ. ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, με την κυρία Κεραμέως να εκτιμά ότι αυτό έγινε διότι διαφωνεί με τις θέσεις του υπουργού.

Επίσης, έκανε λόγο για ισοπέδωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσπάθεια κατάργησης της τεχνολογικής εκπαίδευσης, ενώ διακήρυξε την αντίθεση της ΝΔ στην ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής και νέας γεωπονικής σχολής.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ