Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 10 πρώτοι υποψήφιοι της Κατερίνας Παπακώστα

Τους 10 πρώτους υποψηφίους για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε το Ν.Ε.Ο της υφυπουργού Κατερίνα Παπακώστα.

Στο ευρωψηφοδέλτιο μετέχει και ο γιος της κ. Παπακώστα, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, ο οποίος είναι καθηγητής βιολογίας, ζωγράφος ποιητής και στιχουργός.

Η ανακοίνωση του κόμματος της κ. Παπακώστα, αναφέρει πως «Οι Έλληνες, που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στη χάραξη αυτής της νέας πορείας, θα κληθούν να αντιπροσωπεύσουν την ΙΔΕΑ:

• της Ισότητας για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, μακριά από ξεπερασμένα στερεότυπα, για ουσιαστική δημοκρατία και αλληλεγγύη.

• της Δημιουργίας ως τη στέρεη βάση για την οικονομική, κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη.

• της Ευθύνης, για τις γενιές που έρχονται και απαιτούν από εμάς ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας, μια καλύτερη παιδεία, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα δημόσιας υγείας, σε μια «πράσινη» και ενεργειακά αυτόνομη Ευρώπη.

• της Ασφάλειας, με προτεραιότητα την προστασία, από κάθε μορφή κινδύνου ή απειλής, όλων των ευρωπαίων πολιτών και προϋπόθεση ελευθερίας και ανάπτυξης.

Πιστεύουμε ότι στο επίκεντρο πρέπει να βρίσκεται ο Άνθρωπος. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη, πληγωμένη από τις αποφάσεις της Ηγεσίας της, θα επανέλθει στις ρίζες της Ιδρυτικής της πράξης για σύγκλιση ανάμεσα στους Λαούς και στα Κράτη.

Η Νέα Ελληνική Ορμή με βασικούς άξονες τις αρχές της για μια Νέα Ευρώπη με άλλη αρχιτεκτονική, παρουσιάζει τους πρώτους, υποψήφιους Ευρωβουλευτές, έγκριτους επιστήμονες, επιτυχημένους επιχειρηματίες, οραματιστές μιας Ευρώπης που θέλουμε και αξίζουμε, και διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού.

Την ψήφο για την Νέα Ευρώπη, της Ισότητας, της Δημιουργίας, της Ευθύνης και της Ασφάλειας.

Προσκαλούμε, όλους όσους συμμερίζονται αυτές τις αρχές να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο της ευθύνης για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη της επόμενης πενταετίας προς όφελος των λαών και όχι της ευρωπαϊκής ελίτ.

Θα συμμετέχουμε και εμείς σε ένα ψηφοδέλτιο συνεργασίας που θα ενώνει δυνάμεις, που θέλουν ριζοσπαστικές αλλαγές στην Ευρώπη και αλλαγές στις σχέσεις της χώρας μας με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Με δυνάμεις, που θέλουν να στείλουν ένα φιλοευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας, ειδικά τώρα που ο όρος “Ευρώπη” έχει γίνει συνώνυμο της απελπισίας, φορτώνοντας τους Έλληνες με αβάσταχτες απαιτήσεις.

Ελάτε μαζί, στο πρώτο μας ραντεβού, στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019».Αναλυτικά οι υποψήφιοι

– Βενετόπουλος Χριστόδουλος

Γεννήθηκε στις Φέρες του Νομού Έβρου. Είναι πτυχιούχος Θεολόγος και Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Δούλεψε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου προσέφερε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Με την συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές επιθυμεί να αξιοποιήσει την εμπειρία του, ώστε να δημιουργηθούν ικανές συνθήκες που θα προάγουν τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των δυνάμεων της κοινωνίας που επιθυμούν να συμβάλλουν προς όφελος της Πατρίδας μας.

Ζει στο Παλαιό Φάληρο.

– Βερύκιος Άγγελος

Γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο με καταγωγή από Λευκάδα και Τραπεζούντα Μ. Ασίας. Απόγονος του Άγγελου Φέτση, 4ου Ολυμπιονίκη στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες στα 1.500μ.

Έχει εργασιακή εμπειρία στους τομείς τουρισμού και αθλητισμού.

Υπήρξε αθλητής στίβου και ποδοσφαίρου του ΓΣ Πανιωνίου με πολλές διακρίσεις.

Εργάστηκε πολλά χρόνια ως προϊστάμενος του Regency Casino Mont Parnes.

– Γωνιανάκη – Καλογεροπούλου Αικατερίνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα Νοσηλευτικής Σχολές επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας όπου ασχολείται ενεργά στον τομέα της Ειδικής Αγωγής πάνω στα άτομα με νοητική στέρηση. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή. Έχει σπουδές πάνω στη μουσική και στο χορό. Έχει συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις και παραμένει ενεργή στο χώρο του θεάτρου.

Σήμερα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα Ειδικής Αγωγής πάνω στην εκπαίδευση.

Ζει στην Αθήνα.

– Ζαγοριανάκος Ηλίας

Είναι υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων. Ξεκίνησε την πολιτική του δράση στην ΟΝΝΕΔ, ορμώμενος από τις αρχές του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Διατέλεσε υποψήφιος με τον Βασίλη Κικίλια, τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Γιάννη Μανώλη πάντα έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Νομό Λακωνίας.

Ενώνει την φωνή του με την Πρόεδρο του Ν.Ε.Ο, Κατερίνα Παπακώστα, προκειμένου η Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας να αποκτήσει νέα προοπτική.

– Κολιτσοπούλου Ιωάννα

Απόφοιτη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση και τις Πολιτικές Επιστήμες. Διατέλεσε καθηγήτρια και υπεύθυνη Αθλητικού τμήματος και σε άτομα με ειδικές ανάγκες στο Πανεπιστήμιο SouthEssexCollege της Μ. Βρετανίας.

Σήμερα εργάζεται ως ειδική σύμβουλος της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Είναι μητέρα δυο παιδιών. Ζει στην Αθήνα.

– Kωνσταντινίδου – Παραλίκα Χριστίνα

Απόφοιτος Αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής και της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Σπουδές στην δημοσιογραφία – Κάτοχος Μεταπτυχιακού.

Εργάστηκε στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης και τις δημόσιες σχέσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Έχει λάβει μέρος σε ανθρωπιστικές αποστολές του εσωτερικού και του εξωτερικού

Είναι μέλος συλλόγων με ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο.

– Παπαδοδημητράκης Μιχαήλ

Απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νάπολης (Ιταλία) – Χημικός Μηχανικός μέλος ΤΕΕ – Μέλος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηράκλειου Κρήτης

Υπεύθυνος Παραγωγής Κρασιών σε Αθήνα και Κρήτη.

Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΠΕΛΟΥ Κρήτης. Ομιλεί Αγγλικά και Ιταλικά. Ζει μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης.

– Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, είναι Διδάκτορας της Βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής, στιχουργός.

Αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας της Αθήνας το 2004, έκανε μεταπτυχιακό στον Τομέα Κυτταρικής Βιολογίας – Βιοφυσικής και διδακτορικό στον Τομέα Ζωολογίας – Θαλάσσιας Βιολογίας.

Έχει παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την έκθεση ζωγραφικής 50 HAIKU&NEWAGE μαζί με τον ζωγράφο και ποιητή Γιάννη Γούνα το 2018.

Κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική του συλλογή τον Ιούνιο του 2018 με τίτλο «Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Μέρος Πρώτο: Οι εποχές άλλαξαν». Θεωρεί αναγκαία την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την συμμετοχή των νέων ανθρώπων στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ζει στην Αγία Βαρβάρα.Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

– Τάτση Ελένη

Κατέχει πτυχίο Μαιευτικής με εξειδίκευση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, πτυχίο Ψυχολογίας προσωπικότητας και Εγκληματολογικής έρευνας.

Ιδρυτής Medical Studies College. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ρουμάνικα. Ζει στο Ψυχικό.

– Φραντζεσκάκης Εμμανουήλ

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου της Θράκης με μεταπτυχιακά εξειδίκευσης επί των θεμάτων Κατασκευής και Σχεδιασμού. Κατέχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία μέσω της ανάληψης απαιτητικών τεχνικών έργων.

Έχει συμβάλλει εθελοντικά σε θέματα που άπτονται του γνωστικού του αντικειμένου. Θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Οικογένεια οφείλει να γυρίσει στις ρίζες της, με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά. Ζει στην Κρήτη.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ