Συλλήψεις με άρωμα κατασκοπίας στην Κωνσταντινούπολη – “Βλέπουν” σχέση με τη δολοφονία Κασόγκι.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη δύο υπηκόους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για κατασκοπία και εξετάζουν σχέση με την υπόθεση της άγριας δολοφονίας Κασόγκι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι Τούρκοι προσπαθούν να μάθουν εάν αυτά τα δύο πρόσωπα συνδέονται ή όχι με τη δολοφονία, τον περασμένο Οκτώβριο, του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο άνδρες ομολόγησαν ότι κατασκόπευαν Άραβες υπηκόους για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο ένας εξ αυτών αφίχθη στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2018, ημέρες μετά τη δολοφονία Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, εξήγησε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την Τουρκία, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος μετέβη αργότερα στη χώρα για να βοηθήσει τον συνάδελφό του λόγω φόρτου εργασίας.

«Ερευνάμε εάν η αρχική άφιξη του προσώπου αυτού στην Τουρκία σχετιζόταν με τον φόνο του Τζαμάλ Κασόγκι» σημείωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο ο ύποπτος παρακολουθείτο από τις τουρκικές αρχές τους τελευταίους έξι μήνες.

«Είναι πιθανό να επιχείρησε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με Άραβες, περιλαμβανομένων πολιτικών προσώπων, που ζούσαν στην Τουρκία».

Οι συλλήψεις έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο επιχείρησης των υπηρεσιών αντικατασκοπείας. Αξιωματούχοι κατάσχεσαν έναν υπολογιστή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, που ήταν κρυμμένος σε μυστικό διαμέρισμα, το οποίο, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος στο Reuters, αποτελούσε τη βάση του κατασκοπευτικού πυρήνα.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπε ότι στις καταθέσεις τους οι δύο συλληφθέντες υπέδειξαν ότι η επιχείρηση στόχευε πολιτικούς εξόριστους και φοιτητές.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ