Ρωσία: Χρηματοδοτεί πετρελαϊκές εταιρείες για να μην ανέβουν οι τιμές στα καύσιμα


Η κυβέρνηση στη Ρωσία αναμένεται να διαθέσει περίπου 220 δισεκατομμύρια ρούβλια (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια) από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση στη Ρωσία και τις εγχώριες πετρελαϊκές εταιρείες ώστε να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου.

Η ρωσική κυβέρνηση και οι πετρελαϊκές εταιρείες είχαν καταλήξει τον περασμένο χρόνο σε συμφωνία, η οποία προέβλεπε την μείωση των τιμών χονδρικής στη Ρωσία με σκοπό να συγκρατηθούν οι τιμές κόστους στο πετρέλαιο και το ντίζελ.

Με βάση τη συμφωνία αυτή, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τον Νοέμβριο και θα έχει ισχύ έως τις 30 Ιουνίου, οι πετρελαϊκές εταιρείες θα μπορούν να αυξάνουν σταδιακά τις τιμές κόστους, οι οποίες άρχισαν να αυξάνονται ακολουθώντας τις διεθνείς τιμές πετρελαίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ρωσία η οποία συμμετέχει στην διεθνή συμφωνία για την μείωση της παραγωγής του πετρελαίου, ευνοήθηκε με το να ενισχύσει την τιμή του αργού πετρελαίου που αποτελεί και τη βασική πηγή κρατικών εσόδων. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή είχε την δική της επίδραση στην εσωτερική αγορά, καθώς το κόστος της βενζίνης είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τον πληθωρισμό και την πολιτική της Κεντρικής τράπεζας στην διαμόρφωση της ισοτιμίας του ρωσικού νομίσματος.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ