Η μους ροδάκινο είναι ένα ανάλαφρο, αρωματικό και εξαιρετικά καλοκαιρινό επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσετε ένα γεύμα με γλυκιά και φρουτώδη νότα. Η βελούδινη υφή της συνδυάζεται τέλεια με τη φυσική γλυκύτητα και την οξύτητα των ώριμων ροδάκινων, κάνοντας την κάθε κουταλιά μια απόλαυση. Ετοιμάζεται εύκολα, σερβίρεται εντυπωσιακά και καταναλώνεται… πολύ γρήγορα!
Μους ροδάκινο: Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 20 λεπτά
-
Αναμονή στο ψυγείο: 3-4 ώρες
-
Συνολικός χρόνος: 3 ώρες και 20 λεπτά
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
-
4 ώριμα ροδάκινα (ή 500 γρ. καθαρισμένη σάρκα)
-
80 γρ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
-
250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-
3 φύλλα ζελατίνης (ή 7 γρ. σε σκόνη)
-
2 κ.σ. νερό (για τη ζελατίνη)
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία ροδάκινων:
Πλύνετε και καθαρίστε τα ροδάκινα. Κόψτε τα σε κομμάτια και πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ μέχρι να έχετε έναν λείο πολτό. -
Ζεσταίνουμε τον πολτό:
Μεταφέρετε τον πολτό σε κατσαρολάκι, προσθέστε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει (μην βράσει). -
Ζελατίνη:
Ενυδατώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Αν χρησιμοποιείτε φύλλα, στύψτε τα και προσθέστε τα στον ζεστό πολτό. Ανακατέψτε καλά να διαλυθεί. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. -
Χτύπημα κρέμας:
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή). -
Συνδυασμός:
Προσθέστε λίγη λίγη την κρύα κρέμα στον πολτό ροδάκινου και ανακατέψτε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. -
Στήσιμο:
Μοιράστε τη μους σε ποτήρια ή μπολ. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Tips
-
Ενίσχυση γεύσης: Προσθέστε λίγο λικέρ ροδάκινου ή αμαρέτο για πιο έντονο άρωμα.
-
Διακόσμηση: Γαρνίρετε με λεπτές φέτες φρέσκου ροδάκινου ή φύλλα δυόσμου για φρεσκάδα.
-
Εναλλακτικά φρούτα: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με νεκταρίνια ή βερίκοκα.
-
Για vegan εκδοχή: Χρησιμοποιήστε φυτική κρέμα και άγαρ-άγαρ αντί για ζελατίνη.

