Κατρούγκαλος σε Καμμένο: Όλοι οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου

«Όλοι οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος στον Νίκο Κοτζιά, για την υπόθεση διενέργειας του διαγωνισμού του 2015 για τις θεωρήσεις βίζας, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση αυτή ως το «μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε στη Βουλή σειρά εγγράφων που περιλαμβάνουν στοιχεία, τα οποία είχαν καταστραφεί – όπως ισχυρίζεται – και ανακτήθηκαν από τα αρχεία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος με δήλωσή του τονίζει «την δεδομένη εμπιστοσύνη» του στο έμψυχο δυναμικό του υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι θεωρεί «απαράδεκτη οποιαδήποτε στοχοποίηση των λειτουργών του».

«Όπως δήλωσα και στη Βουλή, η προσήλωση της κυβέρνησης μας στη νομιμότητα είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, υπογγραμίζοντας ότι «ο διαγωνισμός ελέγχθηκε τόσο σε επίπεδο δικαστικό, από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και στο πλαίσιο του εσωτερικού διοικητικού ελέγχου του υπουργείου Εξωτερικών».

«Από τους ελέγχους αυτούς δεν προέκυψαν τυπικές ή ουσιαστικές παρανομίες, σε σχέση με τα ερωτήματα της σχετικής επερώτησης. Όλα τα έγγραφα που ζητήθηκαν κατατέθηκαν στη Βουλή», προσθέτει.

Ειδικότερα για τα έγγραφα που εμφάνισε ο κ. Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών αποσαφηνίζει ότι «τέθηκαν υπόψη της γενικής επιθεώρησης του υπουργείου Εξωτερικών για τις ενέργειες αρμοδιότητάς της και θα διαβιβαστούν άμεσα και στον αρμόδιο εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση, τόσο ως προς το περιεχόμενο τους όσο και ως προς τον τρόπο κτήσης τους».

«Πέραν των ανωτέρω αυτονοήτων, θέλω να τονίσω την δεδομένη εμπιστοσύνη μου στο έμψυχο δυναμικό του υπουργείου μας και να δηλώσω ότι θεωρώ απαράδεκτη οποιαδήποτε στοχοποίηση των λειτουργών του. Όλοι οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου», καταλήγει ο κ. Κατρούγκαλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με δήλωσή του ο Νίκος Κοτζιάς είχε υποστηρίξει πως τα όσα κατέθεσε ο Π. Καμμένος, είναι «μάλλον προϊόν παράνομης υποκλοπής» και αφορούν συνομιλίες ανάμεσα σε παλιούς διπλωμάτες.

Δείτε επίσης:

Εκλογές 2019: Υποψήφια στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη ΝΔ η Ιωάννα Καλαντζάκου

Φάμελλος: Πολλά βράδια έχω πάει στα Εξάρχεια χωρίς αστυνομική συνοδεία


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ