5 Δεκεμβρίου 2025

Ντοματοκεφτέδες: Η συνταγή της απόλυτης επιτυχίας


Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένα παραδοσιακό μεζεδάκι από τις Κυκλάδες, κυρίως τη Σαντορίνη. Τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι και ζουμεροί μέσα, με έντονη γεύση ντομάτας και μυρωδικών. Σερβίρονται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό με ούζο, τσίπουρο ή κρασί.

Ντοματοκεφτέδες: Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
  • Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

  • ½ κ.γ. ρίγανη

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τις ντομάτες σε σουρωτήρι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις αφήνουμε 10 λεπτά να στραγγίσουν.

  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τις στραγγισμένες ντομάτες, το κρεμμύδι, το αλεύρι, τη φέτα, τον δυόσμο και τη ρίγανη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  3. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  4. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

  5. Τοποθετούμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.

Tips:

  • Για πιο αφράτο μείγμα, προσθέστε 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.

  • Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη μέντα αν σας αρέσει.

  • Αν προτιμάτε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ψήστε τους στο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά, γυρίζοντας τους στα μισά του χρόνου ψησίματος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ