5 Δεκεμβρίου 2025

Σορμπέ πεπόνι: Δροσιά και απόλαυση σε κάθε κουταλιά


Το σορμπέ πεπόνι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο! Ελαφρύ, αναζωογονητικό και πανεύκολο στην παρασκευή, χωρίς αυγά ή γαλακτοκομικά. Είναι ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη λακτόζη ή απλώς θέλουν κάτι πιο φρουτώδες και υγιεινό.

Σορμπέ πεπόνι – Χρόνος προετοιμασίας:

10 λεπτά

Χρόνος Κατάψυξης: 4-6 ώρες

Μερίδες: 6

Υλικά:

  • 700 γρ. ώριμο πεπόνι (καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους)

  • 120 γρ. ζάχαρη (ή 100 ml σιρόπι αγαύης για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)

  • Χυμός από 1 λεμόνι

  • 3-4 φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)

  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε τους κύβους πεπονιού σε σακουλάκι και τους παγώνουμε για 2-3 ώρες ή μέχρι να γίνουν σκληροί.

  2. Σε μπλέντερ ρίχνουμε το παγωμένο πεπόνι, τη ζάχαρη (ή το σιρόπι), τον χυμό λεμονιού, αλάτι και τα φύλλα δυόσμου.

  3. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο μείγμα σαν πουρές.

  4. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γλυκύτητα αν χρειάζεται.

  5. Μεταφέρουμε σε δοχείο και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες επιπλέον, μέχρι να σφίξει.

  6. Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει.

Tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κ.σ. λικέρ (π.χ. Grand Marnier ή λικέρ πεπόνι) για πιο μεταξένια υφή και άρωμα.

  • Αν δεν θέλετε καθόλου κρυσταλλάκια, ανακατέψτε το μείγμα ανά 30 λεπτά την πρώτη ώρα κατάψυξης.

  • Το πεπόνι πρέπει να είναι καλά ώριμο – όσο πιο γλυκό, τόσο πιο νόστιμο το σορμπέ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ