Το σορμπέ πεπόνι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο! Ελαφρύ, αναζωογονητικό και πανεύκολο στην παρασκευή, χωρίς αυγά ή γαλακτοκομικά. Είναι ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη λακτόζη ή απλώς θέλουν κάτι πιο φρουτώδες και υγιεινό.
Σορμπέ πεπόνι – Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 4-6 ώρες
Μερίδες: 6
Υλικά:
-
700 γρ. ώριμο πεπόνι (καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους)
-
120 γρ. ζάχαρη (ή 100 ml σιρόπι αγαύης για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)
-
Χυμός από 1 λεμόνι
-
3-4 φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
-
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
-
Τοποθετούμε τους κύβους πεπονιού σε σακουλάκι και τους παγώνουμε για 2-3 ώρες ή μέχρι να γίνουν σκληροί.
-
Σε μπλέντερ ρίχνουμε το παγωμένο πεπόνι, τη ζάχαρη (ή το σιρόπι), τον χυμό λεμονιού, αλάτι και τα φύλλα δυόσμου.
-
Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο μείγμα σαν πουρές.
-
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γλυκύτητα αν χρειάζεται.
-
Μεταφέρουμε σε δοχείο και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες επιπλέον, μέχρι να σφίξει.
-
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει.
Tips:
-
Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κ.σ. λικέρ (π.χ. Grand Marnier ή λικέρ πεπόνι) για πιο μεταξένια υφή και άρωμα.
-
Αν δεν θέλετε καθόλου κρυσταλλάκια, ανακατέψτε το μείγμα ανά 30 λεπτά την πρώτη ώρα κατάψυξης.
-
Το πεπόνι πρέπει να είναι καλά ώριμο – όσο πιο γλυκό, τόσο πιο νόστιμο το σορμπέ.

