Νέα Δημοκρατία: Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα – Απίστευτο παρασκήνιο και υπόγειος πόλεμος


Η «γαλάζια πολυκατοικία»… τρίζει κι αυτό το ξέρουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ – Οι περίεργες φυλές της ΝΔ και ο υπόγειος πόλεμος – Όλοι εναντίων όλων

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη «γαλάζια» παράταξη.

Εν μέσω προεκλογικού πυρετού, εντελώς αιφνιδιαστικά η Ντόρα Μπακογιάννη βάζει φωτιά με μια δήλωση – «βόμβα» ότι το 2015 η ΝΔ ήταν έτοιμη να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση που βεβαίως φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον αδερφό της Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει ξεκινήσει τον «ανένδοτο» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του… αριστερού λαϊκισμού.

Η off the record συμπάθεια της Ντόρας για τον Τσίπρα ήταν γνωστή στη δημοσιογραφική πιάτσα, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα

«Η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει την δύσκολη απόφαση και είχε αποφασίσει να προχωρήσει ακόμα και σε μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά εκείνος μας κορόιδεψε, έκανε εκλογές και επέλεξε τους ΑΝΕΛ», δήλωσε η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

«Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης, το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος, πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι προέκυψε μετά την Βαρουφακειάδα», είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Τότε ο κ. Μειμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση θα το κάνουμε».

Μιλώντας στο Αction 24, ξεκαθάρισε πως «η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν πρώτον, να τον κοροϊδέψει (σ.σ. τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη) και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές, και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη, διευκρινίζοντας ότι «αν δεν είχε πάει σε εκλογές θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση».

Έξαλλος ο Βαγγέλης με το σύστημα Σαμαρά

Δεύτερη βόμβα από Μεϊμαράκη

Την ίδια ώρα που η Ντόρα κάνει την παραπάνω αποκάλυψη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ότι αποτιμά θετικά την πρόταση για απονομή Νόμπελ Ειρήνης στους κυρίους Τσίπρα και Ζάεφ, σημειώνοντας ότι αποτελεί τιμή για τη χώρα.

«Η δημοσιοποίησή της (πρότασης) εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι ίσως είναι εκ του πονηρού. Όμως η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος παράλληλα δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώνει την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει άλλα σχέδια….

Μετά από αυτές τις δηλώσεις στη ΝΔ επικράτησε πανικός, με αρκετά στελέχη να κατηγορούν τον Μεϊμαράκη ότι κάνει αβάντα στον Τσίπρα.

Από την πλευρά του Μεϊμαράκη διαρρέται ότι δέχεται επιθέσεις από το σύστημα Σαμαρά…

Αυτό που λέμε «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα…»

Ο Σαμαράς δεν πιάνεται… φίλος κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά στο επιτελείο του Κυριάκου

Ο Καλαματιανός παίζει άμυνα

Οι φήμες πάντως, οργιάζουν ότι το σύστημα Σαμαρά παίζει άμυνα περιμένοντας στη γωνία τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν τα… λαγωνικά που ξέρουν καλά τα τεκταινόμενα στη ΝΔ, αν ο Κυριάκος δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, τότε ο «Καλαματιανός» θα βγει πάλι μπροστά με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία.

Τίτλοι τέλους στην φιλία των δυο ανδρών;

Αλέξης Τσίπρας: Από υμνητής του Καραμανλή, σκληρός κριτής

Μέσα σε αυτό το φαύλο κύκλο, όλως τυχαίως, το σύστημα Τσίπρα όχι μόνο παίρνει αποστάσεις από τον Κώστα Καραμανλή, αλλά ξεκινά και τις χειρουργικές επιθέσεις εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.

Κι αυτό βεβαίως έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Όπως έχουμε επισημάνει από το Newsbomb.gr αποτελεί μέγα μυστήριο η «νέα βάπτιση» του Τσίπρα. Από υμνητής του πρώην πρωθυπουργού, έγινε σκληρός κριτής.

Τι να φταίει;

Αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές το 2009, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να δραπετεύσει για να αποφύγει το πικρό ποτήρι που ερχόταν. Το 2000 ο Κώστας Σημίτης αντέστρεψε την διαφορά από τις ευρωεκλογές που έχασε με τέσσερις μονάδες και κέρδισε τις εθνικές».

Η παραπάνω δήλωση προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, αν και οι γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσαν από τα σύννεφα.

Είναι συνειδητή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να παίρνει συνεχώς αποστάσεις από το… σύστημα Καραμανλή, αφού αρκετοί στην αριστερά του χρεώνουν αρνητικά τη σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ.

Όσον αφορά την προσπάθεια απα­γκίστρωσής του από το καραμανλικό σύστημα, ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Open και την Έλλη Στάη, είχε κατονομάσει την κυβέρνηση Καραμανλή ως βασικό υπαίτιο του δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό είναι προφανείς και μεγάλες. Και είναι, αν θέλετε, η αιτία που βρεθήκαμε στη φάκα».

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, εντελώς τυχαία η Εφημερίδα των Συντακτών βγαίνει με πρωτοσέλιδο ότι το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή ήταν στημένο!!!

Είναι δυνατόν η «αγαπημένη» εφημερίδα του Αλέξη Τσίπρα να κρεμάει στα μανταλάκια τον μέχρι χθες αγαπημένο, Κώστα Καραμανλή;

Περίεργο. Και τον κρεμάει την ίδια μέρα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κάτι ξέρουν όλοι στη Νέα Δημοκρατία για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι ξέρουν, αλλά φοβούνται να το πουν δημόσια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ