Κόσοβο: Επέστρεψαν στη χώρα οι οικογένειες των κοσοβάρων τζιχαντιστών

20/04/2019 09:41

Αεροσκάφος που μετέφερε γυναίκες και παιδιά, μέλη οικογενειών τζιχαντιστών από το Κόσοβο, έφτασε στο αεροδρόμιο της Πρίστινας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Αυτό έκανε γνωστό το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Κόσοβο, ενώ στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας φρουρούσαν ένα κτίριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων.

«Η επιχείρηση που είχε σχεδιαστεί με σκοπό την επιστροφή κάποιων από τους πολίτες μας από τη Συρία ολοκληρώθηκε επιτυχώς», δήλωσε ο υπουργός Αμπελάρντ Ταχίρι, ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο. Συμπλήρωσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 300 υπήκοοι από το Κοσόβο, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ταξίδεψαν στην εμπόλεμη Συρία μετά το 2012. Εξ αυτών, 70 άνδρες που είχαν ενταχθεί σε τζιχαντιστικές οργανώσεις σκοτώθηκαν.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, 150 γυναίκες και παιδιά, ανάμεσά τους περίπου 60 παιδιά που γεννήθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες ,αιχμαλωτίστηκαν μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: www.newsit.grΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης