Αυτή η μακαρονάδα είναι ένας λαχταριστός συνδυασμός ελληνικών γεύσεων, με κρεμώδη σάλτσα φέτας και γλυκιά πιπεριά Φλωρίνης. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα, με απλά και οικονομικά υλικά που όμως χαρίζουν ένταση.
Μακαρονάδα με σάλτσα φέτας & πιπεριά Φλωρίνης- Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 10 λεπτά
-
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
-
Σύνολο: 25 λεπτά
Υλικά (για 2-3 μερίδες):
-
250 γρ. μακαρόνια της επιλογής σας (π.χ. πέννες ή σπαγγέτι)
-
200 γρ. φέτα
-
2 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές ή από βάζο)
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
60 ml κρέμα γάλακτος ή λίγο γάλα (προαιρετικά)
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Μια πρέζα ρίγανη ή βασιλικό (προαιρετικά)
-
Τσίλι ή πάπρικα για ένταση (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλ. από το νερό τους πριν τα σουρώσετε.
-
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
-
Προσθέστε τις πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά κομμάτια. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα.
-
Μεταφέρετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μπλέντερ ή χρησιμοποιήστε ραβδομπλέντερ. Προσθέστε τη φέτα, την κρέμα γάλακτος (ή λίγο γάλα) και χτυπήστε μέχρι να έχετε μια λεία, κρεμώδη σάλτσα.
-
Ρίξτε τη σάλτσα στο τηγάνι ξανά, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για πιο ρευστή υφή και ανακατέψτε καλά.
-
Προσθέστε τα μακαρόνια, ανακατέψτε να καλυφθούν πλήρως και αφήστε για 1-2 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.
-
Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με πιπέρι, ρίγανη ή λίγο τσίλι για περισσότερη ένταση.
Tips:
-
Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε 1-2 κομμάτια λιαστής ντομάτας στο μπλέντερ.
-
Μπορείτε να ψήσετε μόνοι σας τις πιπεριές σε γκριλ ή φούρνο για πιο καπνιστό άρωμα.
-
Αν θέλετε extra κρέμα, προσθέστε λίγη παραπάνω κρέμα γάλακτος ή ακόμα και λίγο γιαούρτι στραγγιστό.
-
Συνοδέψτε με τραγανό ψωμί ή μια φρέσκια σαλάτα.

