Κούβα: Νέα μέτρα αποκλεισμού της Αβάνας από τις ΗΠΑ


Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα των αντιφρονούντων για νέα μέτρα αποκλεισμού στην Κούβα από τις ΗΠΑ .

«Προς την ορθή κατεύθυνση» βλέπει να κινούνται τα αμερικανικά μέτρα ο Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ, πρώην πολιτικός κρατούμενος και επικεφαλής της Πατριωτικής Ένωσης στην Κούβα (UNPACU). Ωστόσο όπως τόνισε πρέπει να συνοδεύονται και από άλλα μέτρα «που θα βοηθούν τον λαό και τους Κουβανούς δημοκράτες στην κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε».

Σύμφωνα με τον Φερέρ η Κούβα θα πρέπει να τιμωρηθεί όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση όμως τα μέτρα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται «από άλλα μέτρα που στόχο θα έχουν να ανακουφίσουν την κρίση, τη δεινοπάθεια, τις ελλείψεις, που μαστίζουν τον κουβανικό λαό».

Αντίθετα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της μετριοπαθούς οργάνωσης αντιφρονούντων «Προοδευτικό Τόξο» (Arco Progresivo) Μανουέλ Κουέστα Μορούα εκτιμά πως «αποτελεί ένα πολιτικό σφάλμα» της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ και «τα αποτελέσματά του ενδέχεται να παραλύσουν» την πορεία προς το άνοιγμα και τον εκδημοκρατισμό της νησιωτικής χώρας.

«Το Προοδευτικό Τόξο θέλει να εκφράσει την αντίθεσή του στην επαναφορά μεθόδων που έχουν αποτύχει», πρόσθεσε ο Μορούα σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Κατά τη γνώμη του, η ενίσχυση των αμερικανικών μέτρων αποκλεισμού «πλήττει περισσότερο εκείνους που στόχευε να ωφελήσει: τον κουβανικό λαό, άμεσα και έμμεσα».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ