Ford Fiesta ST ρίχνει καρότσες σε MINI Cooper S


Τα μικρά σπορ αυτοκίνητα ανέκαθεν συγκέντρωναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά την εποχή των Peugeot Rallye, Citroen VTS και Fiat Punto GT με τους φανατικούς οπαδούς, τα οποία είχαν δημιουργήσει σχολές και οι κάτοχοί τους ανέβαζαν με κάθε τρόπο την ισχύ για να βγουν νικητές στις αυτοσχέδιες κόντρες.

Διαβάστε ακόμη: Πώς τα πηγαίνει το νέο Ford Fiesta ST απέναντι στο παλιό; (+video)

Τα σύγχρονα μικρά σπορ μοντέλα είναι πολύ πιο ασφαλή, εύκολα στην οδήγηση, πιο δυνατά και προσφέρουν όλες τις ανέσεις, ενώ τα περισσότερα από αυτά παραμένουν fun to drive και… συγχωρούν λάθη. Δύο τέτοια νέα μοντέλα είναι το Ford Fiesta ST και το MINI Cooper S, τα οποία θα δείτε στο παρακάτω βίντεο να στήνονται στην ευθεία αεροδιαδρόμου και να φτάνουν με ασφάλεια πολύ υψηλές ταχύτητες.

Το Fiesta ST παρόλο που έχει ένα κύλινδρο λιγότερο και μείον 500 κ.εκ. από το MINI Cooper S, είναι πιο δυνατό και πιο γρήγορο, όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πράξη, επωφελούμενο παράλληλα το χαμηλότερο βάρος και το Launch Control. Να υπενθυμίσουμε ότι το Fiesta ST εφοδιάζεται με 3κύλινδρο 1.5 λτ. κινητήρα EcoBoost ισχύος 200 ίππων και 290 Nm ροπής, ενώ 5θυρο MINI Cooper S διαθέτει 2λιτρο κινητήρα απόδοσης 192 ίππων και 280 Nm ροπής.

Διαβάστε ακόμη: Το VW Polo GTI «πατάει» Toyota Yaris GRMN και Ford Fiesta ST (+video)

Δείτε παρακάτω τη κόντρα μεταξύ των δύο μικρών hot hatches:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ